2012-Bennekom

Polocrosse ontwikkelingen regio Bennekom 2012

Het afgelopen jaar (winter 2011/2012, voorjaar & zomer 2012) is er hard aan de weg getimmerd om meer ruiters enthousiast te krijgen voor polocrosse in de regio Bennekom/Wageningen/Ede.
In het najaar is er promotiemateriaal gestuurd naar verschillende rijverenigingen in de regio. Dit leverde een demonstratie op tijdens het hoofdprogramma van het Gouden Ei. Het Gouden Ei is een Nationaal Indoor Concours Hippique te Barneveld waar ruiters komen vanuit heel Nederland en bezoekers vanuit de regio.
Op de vrijdagavond voor het Puissance springen, een hoofdonderdeel van het Gouden Ei, mochten Charlotte vd Haar, Nathalie Garben, Joline Poulie, Fleur Bartels, Florien Luitse, Mijndert Heineke en Niels Kemperman (scheidsrechter) polocrosse laten zien voor 1000 man publiek.  Dit alles met behulp van commentator Maarten Luitse. Die avond hebben we veel mensen in de regio laten zien wat polocrosse is!
Demo Gouden Ei
Training op de Wei

swa en ananja

Verder kreeg Manon Franse een stick in haar handen van Nathalie Garben terwijl ze op Pampita reed. Manon was dol enthousiast en had op dat moment net een eigen paard gekocht, Smartie. Smartie staat op een weiland/stal Natural Meadows op de Wageningse Eng. Al snel gingen Nathalie, Niels en Joline met sticks en ballen naar Natural Meadows en werden meer ruiters enthousiast. Tijdens de wintermaanden zijn deze spelers regelmatig gekomen naar de trainingen op Stal de Mars te Bennekom en toen het weiland droger werd in het voorjaar, werden er trainingen op Natural Meadows zelf georganiseerd.  Dit alles resulteerde in een deelnamen van Rianne xx met Maret, Manon Franse met Smartie en support van Madee Pfeiffer en Rogier van Kraaij op het Openings toernooi in Otterlo; andere toernooien die volgden. Ondanks de fanatieke inzet en enthousiasme van Ananja met Swa, kunnen deze helaas niet mee doen aan een toernooi; in de regels staat echt dat je óp het paard moet zitten en niet ernaast kan rennen.
Rianne & Manon in de line up
Op Hemelvaartsdag mochten we een demonstratie geven op Concours Hippique Bennekom op Landgoed Hoekelum.
Dit is het oudste nationaal concours hippique van Nederland. Lees verder >>
Rozemarijn Adams op Dutch Open 2012 Door de wervingsactie “Polocrosse als kerstvakantie activiteit op uw manege/rijvereninging” kwamen we in contact met de Harsloruiters, een rijvereniging in Bennekom die zich bezig houdt met verschillende takken van paardensport. Een clinic op Stal Slemmer was de eerste kennismaking met polocrosse voor de Harsloruiters; 14 pony’s met ruiters van verschillende leeftijden hadden zich aangemeld en met hulp van Joline, Nathalie, Mijndert en Fleur waren de paarden en ruitertjes snel gewend aan de sticks & ballen. Voor sommige was het moeilijk om die bal van de grond te pakken, maar het scheuren door de bak maakte veel goed. Daarna volgde trainingen op het weiland van de familie van de Watering in Bennekom. Hier ging het bal oppakken en gooien al weer een stuk beter. Iedereen deed enthousiast mee met de polocrosse-estaffete en andere polocrosse spelletjes onder leiding van Nathalie en Fleur. Natuurlijk is een wedstrijdje doen het allerleukste en de ruiters & pony’s deden het erg goed op de wei met soms wat eigen regels. http://youtu.be/AhvnNWm8Y2A. Uiteindelijk deed Harslo-ruiter Rozemarijn Adams mee met de Dutch Open en daar werd zij “Beste Nieuwkomer”. Volgend seizoen zullen meer Harslo ruiters volgen en hebben ze hoogst waarschijnlijk hun eigen Harslo team!Met dank aan de familie Jochemsen van Stal de Mars kunnen wij trainingen organiseren in de binnenbak of weiland. Ook deze winter worden er weer trainingen georganiseerd. Aankomende wintermaanden zullen we elke 14 dagen oefenen op de zondagavond in de binnenbak van Stal de Mars. Hier is iedereen welkom en zullen spelers komen vanuit de Harslo-ruiters, Natural Meadows en de Marsjes zelf natuurlijk. Hou de polocrosse kalender in de gaten en/of mail naar fleurbartels@hotmail.com.