2012 Dutch Open

Internationaal team wint Dutch Open Polocrosse 2012 in Bennekom

zie ook verslag op Polocrosse Extreme

BENNEKOM, 2 september – Vanaf het moment dat spelers, supporters en hun paarden vrijdagmiddag arriveerden was het droog op het speelveld, en dit is het hele weekend zo gebleven. Afgelopen weekend streden Franse, Noorse en Nederlandse spelers om de eerste plek bij de polocrosse Dutch Open. Dit toernooi vond plaats bij kaas en kampeerboerderij Hoekelum.

Zaterdagochtend om half tien gingen de eerste wedstrijden van start onder een stralende zon. Er waren twee verschillende poules gemaakt. In de A poule speelden vier teams van meer gevorderde spelers en in de B poule drie teams van beginnende spelers, waarvan sommige spelers hun eerste echte toernooi speelden.

Dutch Open 2012
Na de inspannende wedstrijden werd er gezamenlijk genoten van een heerlijke pasta gemaakt door Rogier. Hij kreeg hier ook een uitbundig applaus voor. Tijdens het diner werden de hoogtepunten van die dag besproken en nieuwe tactieken voor de zondag. Daarna werd er nog even met de paarden gewandeld en vond de trekking van de loterij plaats. Omdat het erg moeilijk was om sponsorgeld bij elkaar te krijgen, waren er loten verkocht waarbij verschillende prijzen te winnen waren. Er waren in totaal 72 loten verkocht. Een lekker kaasje van de kaas en kampeerboerderij Hoekelum werd gewonnen door Florien. Het theepakket door Ina Poulie (de moeder van Joline) en de VVV-bon werd gewonnen door Erik Meijer (de vader van Daan).
Zondag waren er opnieuw spannende wedstrijden die door het volle programma al om 9 uur van start gingen. Naarmate de dag vorderde groeide het publiek, er kwamen zelfs mensen kijken die het vanaf de snelweg hadden gezien. In de middag was de finale van de A poule echt onwijs spannend. Het Franse team streed tegen het internationale team, waarin één Noorse en twee Nederlanders zaten. Uiteindelijk heeft het Internationale team de Franse toch weten te verslaan en hebben zij de eerste prijs binnen gesleept.
Uitslagen:A Poule:
1. Team Internationaal:
Fleur Bartels, Camilla Blom en Niels Kemperman
2. Team Frankrijk:
Bruno Wallet, Sophie Esnault en Katherine Gilbert
3. Team NL1:
Nathalie Garben, Maarten Luitse en Florien Luitse
4. Team NL2:
Mijndert Heineke, Leanne Boekholdt en Joline Poulie
B poule:
1. Team Oldambt:
Bennie Meijerhof, Manon Sanders en Ilona Mastenbroek
2. Team NL-Noorwegen:
Manon Franse, Rianne Schuijren en Andrea Riise
3. Team NLB1:
Anske van Luijtelaar, Tessa Boekholdt en Rozemarijn Adams
Er werden ook prijzen uitgereikt voor beste paard en beste speler in beide poules. Beste speler in de A poule is geworden Katherine Gilbert en beste paard Nuit van Bruno Wallet. Beste speler in de B poule is Andrea Risse, een Noorse speler, geworden. Beste paard in die poule is Quincy geworden van Tessa Boekholdt. Er was ook een prijs voor beste nieuwkomer, die ging naar Rozemarijn Adams. Ze speelde dit weekend haar eerste polocrosse toernooi en deed het ontzettend goed.
Het was een onwijs leuk weekend, iedereen bedankt voor de hulp dit weekend en het enthousiasme in het spel!(JP)