2012-Exloerveen

Exloerveen, Open Drentse Kampioenschappen 2012

Exloerveen 2012
Exloërveen. In het weekend van 15 en 16 september werden aan de Boermastreek de Open Drentse Kampioenschappen Polocrosse georganiseerd. Polocrosse is al langer te gast bij de familie Bakker van Zorgboerderij Opstreek. Met Franse en Duitse deelnemers streden de zes teams om de hoofdprijzen. In Poule 1 waren teams gemixed met Duitse en Nederlandse spelers. Het team uit de omgeving van Hannover van de rijvereniging Engelbostel won poule 1. Tweede werd het team Oldambt, Ilona Mastenbroek, Manon Sanders en Bennie Meijerhof uit Groningen en derde het Rode team met Tessa Boekholdt, Marieke Smallegange en Leonie Rathmann.
De meer ervaren spelers streden om het Drentse kampioenschap. Het blauwe Nederlandse team met Florien Luitse, Leanne Boekholdt en de zusjes Charlotte en Roseline v.d. Haar werden derde in deze poule, maar wonnen hun finale-wedstrijd tegen Engelbostel.Het zwarte team met Fleur Bartels, Niels Kemperman en Mijndert Heineke wonnen overtuigend hun poulewedstrijden. Maar in de finale kregen zij het toch moeilijk tegen het Franse team, team Henson, met Michael en Gael Beaufils en Maarten Luitse. Nipt won het Nederlandse team van de Fransen met 6-5.
Bij de prijsuitreiking ging de prijs voor de beste spelers naar Gael Beaufils uit Frankrijk en Tessa Boekholdt uit Westerlee. Beste paard werd Pampita van Niels en beste combinatie Priska met Idefix.
Het was een mooie afsluiting van het seizoen. Met dank aan Maaike en de sponsoren waaronder de Rabobank!