2012 Midwolda

 

24 juni Midwolda
Training 22 september

Demo opendag /Trainingen manege Avinia staete te Midwolda

In April kwam er een mailtje binnen ( via info@polocrosse )van een nieuwe manege in Midwolda “Avinia staete” met de vraag of wij op de opendag van hun manege een demo polocrosse wilden geven. Natuurlijk willen wij hier gehoor aangeven, alleen werd op deze datum ook een toernooi in Duitsland georganiseerd. Dit had tot gevolg dat wij niet genoeg spelers in Nederland hadden om een demo te kunnen geven. Maar we kwamen op het idee om een demo te laten zien met leden en paarden van de manege zelf. Zo gezegd zo gedaan. Een aantal weken lang hebben Bennie en Paula de meiden en de paarden aan de ballen en sticks laten wennen en hun trainingen gegeven.
Op 24 Juni was de opendag die al om 9.30 uur begon. Hebben onze party tent opgezet en een stand ingericht met informatie over de polocrosse ,foto’s , helm en sticks en speelshirts.
Het was de hele zondag een regenachtige dag maar dat mocht de pret niet drukken. Er was veel publiek aanwezig en er werden vele facetten van de paardensport getoond. We mochten 2x een demo verzorgen. De eerste keer hebben we technische oefeningen laten zien voor paard en ruiter, de tweede demo hebben we het spel polocrosse getoond, met Martin Boekholdt achter de microfoon met spel uitleg. Heel veel leuke reacties gehad van de aanwezigen.Op zaterdag 22 September hebben weer een training gegeven aan 8 enthousiaste meiden. Deze keer kwamen Manon Sanders en Ilona Mastenbroek ons helpen. Zelf zijn ze pas in Juni begonnen met de polocrosse en hebben de training in Achterste Erm mee gedaan en bij de Dutch Open zijn ze zelfs eerste geworden in Poule B met Team Oldambt en in Exlöerveen met Team Oldambt hadden ze de 2e prijs. Nu zijn ze zelf druk bezig om de sport in het noorden te promoten.
Zondag 14 oktober ( 15.00 uur)hebben we de volgende training bij Avinia Staete!Wil je meedoen geef je dan op bij info@polocrosse.nl of in de kantine van de manege. Iedereen is van harte welkom!! Tot dan.
Groetjes Paula Beers Secretary Polocrosse NL