2013 toernooi Avalon

Polocrosse toernooi Avalon

Het weekend van 15 en 16 juni reisde drie nederlandse spelers af naar Hannover, Duitsland, om voor de eerste keer deel te nemen aan het toernooi van de duitse polocrosseclub “Avalon”. Avalon gestüt is de rijschool en fokkerij van Heidi en Hayo. Ilory en Fleur hadden geluk dit weekend; beide waren in goed mannelijk gezelschap van Cim, River, Maarten en Mijndert.

De competitie bestond uit een A en B poule met totaal 8 teams. Het waren spannende wedstrijden welke nog spannende werden door de commentator Jake; die heeft zijn roeping als professioneel commentator gemist!

De A poule teams bestonden uit Engelbostel Raptors, Avalon Family, Avalon Mix en Nederland. Avalon Mix was het team van Max en Jule, welke 1 speler miste en wat daarom werd aangevuld door een speler uit een ander team (oa Maarten, Mijndert en Fleur). Verder was het voor de Raptors de eerste keer dat ze tegen de meer ervaren spelers moesten spelen. Hier zagen ze een beetje tegenop, maar uiteindelijk hebben ze een goed toernooi gespeeld.

Poule B bestond uit Avalons chestnuts, Avalon/Stelingen Busters, Avalons Little people, Nienburg one-goal-wonders. Veel leerlingen en paarden van Heidi en Hayo deden mee in deze poule. Het was geweldig om te zien hoe goed deze kids en tieners al speelde; goede sticksskills en tactische inzicht. Het team van little people, met 3 meiden van 10 á 11 op Dartmore pony’s, maakte veel indruk. Ze lieten zich niet uit het veld slaan en vochten als leeuwen! Ook hadden ze als super spelinzicht. Kortom over een paar jaar worden wij uit het veld gespeeld door hun. Verder was het de debut voor Marian en haar paard Noche welke speelde in het team van de Busters; dit belooft een goede combinatie te worden!

Zoals op ieder Duits toernooi was de catering geweldig en hebben we heerlijk genoten van de lunches en de gezellige bbq op de zaterdagavond. Tijdens de bbq werden er lootjes getrokken voor de “fun games” op de zondagmiddag; iedere speler trok een lootje waarop een diersoort stond. Dit diersoort stond voor een team. Uiteindelijk bestond een team uit drie spelers vanuit beide poules en speelde deze totaal twee wedstrijden tegen andere diersoorten.

Kortom spannende wedstrijden, veel gezelligheid en zeker voor herhaling vatbaar!

Om beste no. 1, 2, 3 etc. te bepalen mocht ieder team stemmen. Uiteindelijk waren de resultaten:

Poule A.

  1. Avalon Mix
  2. Nederland
  3. Avalon family
  4. Engelbostel raptors

Beste no. 1 – Max (Mix)

Beste no. 2 – Hayo (family)

Beste no. 3 – Lucas (raptors)

Poule B.

  1. Avalon Chestnuts
  2. Avalon/Stelingen Busters
  3. Nienburg one-goal-wonder
  4. Avalons little people

Beste no. 1 – Nicolais (Busters)

Beste no. 2 – Anna Oertel (little people)

Beste no. 3 – lilly (little people)

Beste paard van het toernooi: Idefix van Priska en Sacre Coeur van Heidi

Beste combinatie van het toernooi: Cim en Fleur