2014 European challenge France

EU-challenge 2014 la France

DSC00524
Foto’s

In het weekend van 19 en 20 juli werd de EU-challenge gehouden in Noord-Frankrijk, Bouvelinghem, georganiseerd door de locale polocrosse club. Spelers uit vijf verschillende landen reisde af naar het toernooi; Duitsland, Finland, Noorwegen, Nederland en de Franse zelf natuurlijk.

De twee dagen voor het toernooi was er een trainingskamp georganiseerd; waarbij niet alleen aandacht werd besteed aan polocrosse technieken, maar ook aan de polocrosse regels (scheidsrechtercursus), horsemanship en stress management.

Vanuit Nederland reisde Mijndert en Fleur af naar Franrkijk met Cim en River in de vrachwagen (“de witte Jet”). Mijndert speelde mee in het NorFinn team*; team waarvan 1 sectie bestond uit Noorse spelers (Camilla, Julie, Kristian) en 1 sectie uit Finse spelers (Ansie, Lassi, Mijndert).

Fleur speelde mee in het FinnHol team; 1 sectie bestond uit 100% finse speelsters (Cecilia, Clarissa, Anna) en de andere sectie was voor twee derde Fins (Lisa, Frederika, Fleur). Voor de Finnen was dit hun eerste échte toernooi en zowel Noorwegen als Finland speelde op gehuurde paarden.

Het waren leuke spannende wedstrijden en de paarden deden enorm hun best ondanks de warmte. De Duitsers lieten mooi spel zien en enorme verbetering van hun jonge talenten. De Noren en Finnen speelde elke chukka beter en hadden veel plezier in het spel. Op zondagmorgen moesten de NorFinn en FinnHol tegen elkaar; dit was een spannende wedstrijd met mooie doelpunten van beide teams. Cecilia, Camilla, Mijndert en Fleur speelde in deze wedstrijd no. 2 positie wat het een leuke wedstrijd maakte.

Op de zondagmiddag speelde Duitsland tegen Frankrijk. Helaas gaven de Duitsers het weg in de eerste 2 chukka’s waardoor ze op een achterstand kwamen, maar de laatste vier chukka’s speelde ze zeer sterk en tactische goed. Uiteindelijk konden ze de achterstand niet meer inhalen, maar was het zeer spannende om de wedstrijd te zien.

Naast de Eu-challenge vond er ook een B-poule plaats waar vier teams uit deelnamen; hier speelde zowel spelers uit Duitsland, Frankrijk en Noorwegen. Ook er twee junioren teams (waarvan 4 spelers ook in de B poule speelde). Veel nieuw jong talent te zien

Verder was er natuurlijk tijd voor veel internationale gezelligheid in de Franse omgeving met heerlijke Franse vin en diner.

Uitslag
Duitsland– NorFinn
Frankrijk – FinnHol 16 – 4
Duitsland – FinnHol
Frankrijk – NorFinn 18 – 2
FinnHol – NorFinn 7 – 5
Duitsland – Frankrijk 7 – 12

 

*Note: bij de eu-challenge/internationale toernooien bestaat een team uit minimaal 6 spelers; eerst spelen de eerste drie en de 6 minuten daaropvolgende de andere drie spelers –> zo wisselt elkaar dat af tot totaal van 6 chukka’s a 6 minuten (waarvan iedere sectie dus 3x speelt). Bij Nederlandse toernooien noemen wij een team vaak bij 3 spelers, maar eigenlijk is dat dus een half team c.q. een sectie.