2014 Exloerveen

Polocrosse toernooi Exloërveen

Wat een geweldig weekend hebben we achter de rug: prachtig weer, mooie wedstrijden en een fijne sfeer met elkaar. Op vrijdag hebben Thomas en ik samen met de hulp van Jan Willem alles voorbereid. Onze Franse gasten arriveerde al op tijd zo rond 7 uur.  Zaterdag begonnen we na de briefing en een snelle lunch om 12.30 uur met de eerste wedstrijden in de B-poule waarin vijf teams met elkaar de strijd aan gingen.  Drie teams uit Nederland en twee uit Frankrijk.

De Franse teams mochten de spits af bijten tegen elkaar, allemaal jonge spelers waarvan een aantal op huurpaarden van Manege Dolfing reden. Daarna waren de A teams aan de beurt, twee Nederlandse en twee Franse. Naast vele bekende spelers , speelde voor het eerst mee in Exloërveen Syen Entjes , een ervaren Polocrosser uit Zambia. Na deze spannende wedstrijden op het hoogste niveau waren er de rest van de dag nog vier wedstrijden op B niveau. Mooi om te zien dat jonge Polocrosse spelers steeds en steeds beter worden.  Pas om 19:00 uur waren de wedstrijden klaar en was het tijd voor pasta, saus en ijs toe. Een gezellige avond volgde.

Zondag begonnen we weer vroeg, het niveau van de wedstrijden was nog weer hoger dan zaterdag, er werd gestreden voor elk punt en dat bleek ook wel toen we de uitslagen gingen opmaken. Het lag allemaal dicht bij elkaar.

Uitslag Poule A

1. Frankrijk 2 Gaël, Michel en Loulea 7 pnt
2. Oranje Fleur, Mijndert, Roseline en Charlotte 5 pnt
3. Blauw Syen, Bennie en Leanne 4 pnt
4. Frankrijk 1 Etienne, Clement, Gatien 0 pnt

Uitslag Poule B

1. Frankrijk B Theophole, Laurina en Barbara 9 pnt 33 goals
2. Rood Thomas, Lim , Nathalie en Majorie 9 pnt 24 goals
3. Zwart Roos, Rozemarijn, Janne en Rianne 9 pnt 18 goals
4. Grijs Tessa Maarten, Floor en Robyn 3 pnt
5. Frankrijk A Tilda, Marie en Clemence 0 pnt

 

Allemaal heel erg bedankt en graag tot volgend jaar!

Thomas en Maaike