2014 openingstoernooi Otterlo

Openingstoernooi Otterlo 3 en 4 mei

In het weekend van 3 en 4 mei was het gelukkig weer zover, het openingstoernooi van de polocrosse vond plaats. Alle spelers en hun paarden stonden weer te trappelen om te mogen polocrossen op een echt veld, dus dit voorspelde een weekend met spannende wedstrijden. Tijdens de wintertrainingen waren een aantal nieuwe spelers aangetrokken die al fanatiek hadden mee getraind. Daarom konden we dit jaar voor het eerst wedstrijden op drie niveaus spelen, er was een A-poule (gevorderd), B-poule (middel-gevorderd) en een C-poule (beginners).

Op vrijdagavond kwamen de meeste spelers aan met hun paarden en ’s avonds werd er zelfs nog eventjes fanatiek getraind en werd het veld alvast uitgeprobeerd. Het veld was redelijk nat op sommige plekken vanwege een wolkbreuk precies boven Otterlo eerder die week. Gelukkig was het alleen wat zompig en niet glad. Zaterdag was het ontbijt al vroeg en werd er gezongen voor Lieke die jarig was en een hele mooie, zoete taart kreeg. Na de briefing begonnen de wedstrijden en maakte een aantal spelers en paarden hun debuut op het veld. Er werden mooie wedstrijden gespeeld en mooie goals gemaakt.

Mix du France (blauw) tegen de Irish rovers (grijs), Anske in bezit van de bal

Na de wedstrijden werd er genoten van heerlijke kip van Juffrouw Tok, die ons elk jaar weer trouw sponsort tijdens het openingstoernooi. Na het toernooi was het tijd voor de scheidsrechtercursus, georganiseerd door Fleur en Leanne. Iedereen die zich had opgegeven werd opgedeeld in teams van twee (een meer ervaren speler met een beginnende speler) en samen moest er een vragenlijst worden ingevuld over allerlei verschillende polocrosse regels en situaties op het veld. Na een uurtje werden de vragen besproken en waren de regels een stuk duidelijker geworden. Daarna was het tijd om lekker bij te praten over de wedstrijden van die dag, onder het genot van een biertje.

Zondag werden ‘s ochtends de laatste spannende poule wedstrijden gespeeld en werd er hard gestreden voor de winst.

De 3 J’s (zwart) tegen de Harslomix (rood), Jolanda in bezit van de bal
Avalon (geel) tegen de 4 Musketiers (zwart), Fleur in bezit van de bal

Na de lunch werden mixed games gespeeld, waarin alle teams van de B en C-poule werden gemixt en elk team twee wedstrijden speelde tegen een ander team. Het was erg leuk om te zien dat spelers die niet eerder samen hadden gespeeld elkaar toch goed konden vinden en er werden veel doelpunten gescoord en mooi verdedigingswerk was te zien. Na deze mixed games was het weekend helaas alweer bijna ten einde en was het tijd voor de prijsuitreiking. Het was weer een fantastisch begin van het seizoen!

Uitslagen prijsuitreiking:

A-poule B-poule C-poule
1e A2 Irish rovers Pink
2e 4 Musketiers Mix du France 3 J’s
3e Avalon Germany Harslomix
4e  –  – No-Mi-Zu
Beste paard Gratjan van Benedikt Ollie van Anske Sterre van Rozemarijn
Beste combinatie Roseline met Enanna Anna met Paddington Japke met Pampita

Teams:
A2: Mijndert, Syen, Roseline en Leanne
4 Musketiers: Florien, Charlotte, Nathalie en Fleur
Avalon: Hayo, Benedikt, Rica en Charlotte
Irish rovers: Maarten, Wim en Tessa
Mix du France: Sofie, Katerina en Anske
Germany: Jake, Marian en Anna
Pink: Rozemarijn, Madee en Rianne
3 J’s: Japke, Joline en Jolanda
Harslomix: Annabel, Lim, Floor en Janne
NoMiZu: Frits, Blanka, Roos en Juliet

Foto’s Rita