2015 Openingstoernooi Otterlo

Openingstoernooi Otterlo

In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 april vond weer een erg sportief, gezellig polocrosse weekend vol met spannende wedstrijden plaats bij de Peppelenburg in Otterlo. Op vrijdag begon het weekend al vroeg met de opbouw van alle paddocks, partytent, uitzetten van het veld en het doen van de vele boodschappen.
1

2

Dit jaar hadden een record aantal spelers en supports zich ingeschreven voor het toernooi dus het beloofde een druk toernooi te worden met veel spelers uit Frankrijk, een aantal Noren en zelfs twee Australiërs. De meeste spelers, supporters en paarden arriveerden vrijdagavond al op de Peppelenburg in Otterlo. Indrukwekkend was de aankomst van de fransen die met maar liefst 19 paarden en nog meer spelers en supports kwamen, waaronder een grote vrachtwagen waar 12 paarden uit kwamen! De paarden werden nog even lekker los gereden, er werd een balletje over gegooid en een frietje gegeten.

De volgende ochtend zaten we om half 8 weer aan het ontbijt en aansluitend gaf Fleur een briefing. Door de vele aanmeldingen konden we dit jaar de polocrosse teams in drie niveaus indelen en een A, B en C poule maken. In totaal waren er 15 teams. Om 10 uur gingen de wedstrijden van start en er werden leuke, sportieve wedstrijden gespeeld, het weer viel mee het regende af en toe een beetje.

4
A poule: Team red tegen Nockatunga 1, Leanne in bezit van de bal
3
B poule: De ladies and the rover tegen Norway, Wim Bakker in bezit van de bal
5
Isa Oerlemans speelde in team the Dutchies in de C poule, hier heeft zij de bal weten te veroveren

Tijdens de lunch werden lekkere knakworstjes gegeten en de eerste wedstrijden en speel tactieken voor de middagwedstrijden werden besproken. Ook ‘s middags werden leuke wedstrijden gespeeld, helaas een deel in de stromende regen, maar men liet zich niet uit het veld slaan en gelukkig viel het met de gladheid ook nog mee.

6
C poule: De Kwebbels tegen Les Ravissantes

Na de wedstrijden werden de paardjes goed verzorgd en vond er nog een scheidsrechter cursus plaats georganiseerd door Fleur en Leanne. Zij hadden een vragenlijst opgesteld over alle spelregels, deze werden besproken aan de hand van filmpjes. Dit was erg leerzaam, veel overtredingen waren goed uit te leggen, doordat ze die dag tijdens de wedstrijden nog waren gemaakt. Na de cursus was het tijd voor heerlijke kip en friet van Juffrouw Tok, een kiprestaurant uit Ede die ons al vele jaren heel trouw sponsort. Na het eten werd er nog veel bij gepraat onder het genot van een biertje en lekker gitaarmuziek van Rusty Ferguson, een van de Australische polocrossers.

Zondagochtend was het ook weer vroeg dag en zaten we weer om half 8 aan het ontbijt. Er werden weer zeer mooie chukka’s gespeeld met veel publiek.

8
B poule: Kriskras tegen Les Guerriers, Thomas Bakker in bezit van de bal
7
C poule: Mixed C team tegen Les Ravissantes, Julie Benestad in bezit van de bal
9
A poule: Mixed A team tegen Nockatunga 1, Roseline van der Haar in bezit van de bal

 

Nadat er was geluncht met soep en broodjes was het tijd voor de laatste wedstrijden van de A en B poule en de finales van de C poule. Wat waren dit onwijs spannende wedstrijden voor zowel de strijd om de eerste en tweede plek als om de derde en vierde plek. Beide teams hadden gelijk gespeeld nadat de derde chukka was gespeeld dus er moest een vierde chukka gespeeld worden om de golden goal te maken, dus het winnende goal te maken!! Het balbezit was zeer gelijk verdeeld over de teams dus wie het laatste goal zou maken was heel erg spannend. Uiteindelijk scoorde Jolanda de golden goal voor haar team de Oldies en Jumpy, waarin ook Rianne en Jara zaten, en veroverde ze de eerste plek in de C poule.

10
Winnaars van de C poule: The Oldies en Jumpy, Jolanda Krebbers in bezit van de bal

De B poule werd gewonnen door de ladies and the rover met Nathalie, Tessa en Wim en de eerste plek in de A poule werd veroverd door Nockatunga 2 waarin Bruno Wallet, Mathilde Bizet en Jessica Deurinck schitterden.

11
A poule: Nockatunga 2 (winnaars A poule) tegen Mixed A team, Katherine Gilbert in bezit van de bal

Mathilde Bizet werd tevens beste speler van het toernooi. Beste paard was Mystico van Wim Bakker en beste combinatie werd gewonnen door Jan Willem Ende met Ilory.

13
Wim met Mystico wonnen de prijs van beste paard
12
Mathilde Bizet won de prijs van beste speler van het toernooi
14
Jan Willem Ende won samen met Ilory de prijs van beste combinatie van het toernooi. Samen met Lim Ende (links) en Margriet Maathuis (rechts) vormde ze team Noord en werden ze tweede in de C poule

 

Een samenvatting van alle uitslagen van de drie poules:

A poule B Poule C Poule
1e Nockatunga 2 The ladies and the rover The oldies and Jumpy
2e Team Red Kriskras Team Noord
3e Mixed A Team Les Guerriers Dutchies
4e Nockatunga 1 Norway Mixed C Team
5e De Kwebbels
6e Les Charmantes
7e Les Ravissantes
Beste speler Mathilde Bizet
Beste paard Mystico (van Wim Bakker)
Beste combinatie Jan Willem Ende met Ilory

En de teamindeling met onze sponsors:

15

Het was een onwijs geslaagd weekend, super bedankt namens de Otterlo organisatie (Fleur, Mijndert, Nathalie, Niels en Joline) voor de spannende wedstrijden, alle hulp, support en het gezellig weekend!!!

16
Toernooi Organisatie: Nathalie, Niels, Fleur, Mijndert en Joline

Voor meer foto’s van het weekend kijk HIER!!