2015 Polocrosse toernooi Exloerveen

Exloërveen toernooi 2015

Alweer de tiende keer dat dit toernooi georganiseerd werd. Op vrijdagavond kwam een groot deel van de deelnemers al aan. Dit keer waren er ook enkele Engelse ‘veteranen’ afgereisd naar Nederland. Ze waren bezig met een veterans tour door Europa. Na Frankrijk en een kleine stop in België was Nederland aan de beurt. Ze hebben dit weekend meegedaan in onze A poule.  Er was 1 volledig team bestaande uit Kate, Jeannete en Andy, en Barry speelde samen met Leanne en Bennie uit Nederland. Ook Wayne was mee, maar helaas hadden ze pech gehad met geblesseerde paarden waardoor hij niet in staat was om mee te spelen dit weekend. Gelukkig had hij voor het scheidsen een goeie vervanger gevonden in Mustache, het logeerpaardje van Maaike en Thomas.

Zaterdagochtend begon met bewolking en klein buitje, maar op een gegeven moment werd en bleef het droog! Na de briefing door Maaike en Thomas werden de eerste paarden gezadeld voor de wedstrijden van 10 uur. Dit waren 2 B poule wedstrijden. De B poule was dit weekend eigenlijk een soort mix van B en C spelers, omdat er niet genoeg spelers waren om 2 aparte poules te maken. De C spelers waren dus een beetje verdeeld over de B spelers, zodat het wel gelijkwaardige teams waren. Zo hadden de C spelers een mooie uitdaging! Ook was er een team vanuit Engelborstel, Duitsland in deze poule. Het leverde spannende wedstrijden op. Om 11.30 uur gingen de eerste A poule wedstrijden van start. En wat maakten ze het spannend! De teams waren allemaal ontzettend aan elkaar gewaagd, het was echt knokken voor je punten. Lette je even niet op, dan had de tegenstander alweer een doelpunt gemaakt. Het grijze team was als eerste aan de beurt om te spelen tegen het veteranen team. Ze verloren deze wedstrijd helaas, maar ze hebben het de veteranen niet makkelijk gemaakt! Team blauw en Oranje speelden een wedstrijd die eindigde in 5-6 voor Oranje.

Na een heerlijke lunch van soep en brood gingen we weer door met de middag wedstrijden. De B poule was weer eerst aan de beurt. Zelfs de zon kwam er nog bij kijken deze middag, en wat een goed spel was er te zien bij iedereen. Het is ontzettend leuk om mensen te zien verbeteren gedurende het seizoen. Waar eerst pick ups nog wel eens werden gemist, werd nu de bal opgepakt en meegenomen naar de nummer 1. En vooral de blije gezichten als het zo goed gaat, daar doen we het voor. Om 16.00uur was de A poule nog weer een keer aan de beurt. Blauw speelde tegen de veteranen, en Oranje tegen Grijs. Het was weer vechten voor de doelpunten. Blauw kwam helaas gelijk al op een achterstand op de veteranen, die helaas niet meer ingehaald konden worden. Het is uiteindelijk 4-6 geworden, dus toch een prima prestatie! Oranje tegen grijs was ook super spannend. De eerste 2 chukka’s stond Oranje voor, maar in de 3e chukka wist grijs een mooie inhaalslag te maken waardoor het eindigde in 5-5. Na de wedstrijden was het rond 19.00uur tijd voor een heerlijk avondmaal. Pasta met rode saus van ingrediënten uit eigen tuin. Heerlijk! Met nog lekker ijs toe. ’s Avonds werd er gezellig gepraat en gedronken met zijn allen over van alles en nog wat. Al met al een gezellige avond.

Na een nacht van wat regen werd er her en der met wat stijve spieren aan de zondag begonnen. Tegen 10 uur begonnen we weer met de A poule. Even voor die tijd stopte het met regenen, en hebben we dat ook niet weer gezien voor de rest van de dag. Tijdens deze laatste poule wedstrijd was het Oranje’s  beurt tegen de veteranen. Vanaf het begin werd er een voorsprong gemaakt door Oranje, die ze de rest van de wedstrijd niet meer los hebben gelaten. Aan toen het hoorn signaal van de 3e chukka klonk werden er dan ook kreten van gejuich gemaakt, ze hadden gewonnen! Het was zeker niet makkelijk, maar wat een wedstrijd. Ook blauw tegen grijs had de nodige spannende momenten, wat uiteindelijk resulteerde in winst voor blauw. Rond 11.30 was de B poule nog 1x aan de beurt. Tijdens deze wedstrijden liet zelfs de zon zich nog heel even voorzichtig zien. Na nog 2 spannende wedstrijden was het ook voor deze poule duidelijk wie er met de winst vandoor ging.

Na de lunch met broodje knakworst werden er nog enkele fun chukka’s gespeeld. Her en der werd een paard uitgeleend aan iemand anders, en er werden leuke wedstrijdjes gespeeld. Alle spelers werden hier door elkaar gegooid. Er werd dit weekend ontzettend leuk gespeeld. Er werd soms hard gespeeld, maar wel heel eerlijk. De wedstrijden waren gemoedelijk, leuk en spannend. Een top polocrosse weekend dus. Na de fun chukka’s was het dan tijd voor de prijsuitreiking.

In de B poule was de uitslag:

  1. Blauw (Rianne, Thomas, Anouk en Naomi)
  2. Zwart (Tessa, Hennie en Floor)
  3. Rood (Maarten, Lim en Robyn)
  4. Engelborstel (Alina, Amelie en Sophia)

Beste combinatie: Tessa & Amelie
Beste speler: Floor
Beste paard: Ilory (van Maarten)

In de A poule:

  1. Oranje (Charlotte, Roseline, Florien en Fleur)
  2. Veterans (Kate, Andy en Jeanette)
  3. Veterans mix/blauw (Barry, Bennie en Leanne)
  4. Grijs (Jake, Mijndert en Wim)

Beste combinatie: Andy
Beste speler: Leanne
Beste paard: Ennana (van Roseline)

We hebben weer mooie prijzen mee naar huis mogen nemen.

Naderhand werd  de organisatie bedankt door het bestuur, en deden de Veteranen nog een bedank woordje. Ook hebben zij nog 4 medailles uitgedeeld voor de best female en male player in iedere poule die zijzelf hebben aangewezen. In de B poule werden dit Anouk en Maarten, en in de A poule werden dit Leanne en Jake. Ook werden er nog shirts gewisseld tussen team Oranje en de Veteranen. Na alle foto’s werd het toernooi afgesloten met de gebruikelijke 3 hoeraatjes voor de paarden!  Samen hebben we in rap tempo Maaike en Thomas voor een groot deel kunnen helpen met het opruimen. Nogmaals bedankt voor de goede organisatie!

En dat was dan alweer het laatste Nederlandse toernooi voor dit seizoen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat we een super seizoen gehad hebben. Lekker veel weekenden waar we naartoe konden. En natuurlijk altijd weer de gezelligheid met onze polocrosse familie. Voor sommigen is het seizoen nu voorbij, enkele anderen gaan nog naar Frankrijk toe 10-11 oktober. Daarna is het helaas weer een winter met minder polocrosse, maar laat het seizoen van 2016 maar komen!!

Kijk HIER voor meer foto’s (door Leo)!