2015 Toernooi Escharen

Toernooi Escharen

Afgelopen weekend hebben 18 polocrossers en hun lieve supporters een erg geslaagd en gezellig toernooi in Escharen gespeeld. Omdat het een week met een vrije hemelvaartsdag was, kwamen de meesten al vrijdag rond het avondeten aan. Gelukkig was er door de organisatie lekker en veel te veel eten gekookt voor de opbouwers, zodat er ook nog genoeg warme maaltijd over was voor de deelnemers die aankwamen. De vrijdagavond was fris maar goed te doen bij het kampvuur, waar aardig wat pallets zijn opgestookt. Een aantal meiden sliepen in de rijhal, de rest in tentjes of (paarden)wagens.
Zaterdag na een erg koude nacht begon het ontbijt niet al te vroeg, waardoor iedereen lekker rustig aan kon wakker worden en opwarmen. Het heeft de hele dag geregend, waardoor het veld spekglad werd. Dit zorgde voor wat geslip hier en daar tijdens de wedstrijd, maar gelukkig geen valpartijen gehad. Voor Kelly Snoek en voor Kimberley Jongbloed was het hun eerste toernooi, zij en ook hun paarden deden het boven verwachting goed!
Zondag klaarde het gelukkig op, scheen er een heerlijk zonnetje, de nacht was iets minder fris geweest. Zondag was er dan ook volop belangstelling van publiek. Er werd een super spannende finale gespeeld tussen team NL C3 (Roseline, Charlotte en Leanne) en team Ladies & the Rover (Wim, Natalie en Tessa), die gewonnen werd door het laatste team, dat ook erg goed deed in Otterlo. Natalie met haar nieuwe paardje ‘Sjonnie’ ūüėČ vormde een supercombinatie, ze scoorden vanuit de gekst mogelijke hoeken, erg knap! Het winnende team uit de andere poule, The Oldies & The Fox (Jolanda, Rianne L en Kimberley) speelde een finale tegen Team MidZuid (Anske, Fleur en Floor), waarbij Jolanda met haar ‘oldie’ als een speer ging, ze waren door niemand bij te houden.
Uitslagen:
A  poule B-poule
1e The ladies and the rover
(Wim, Natalie en Tessa)
Oldies & The Fox
(Jolanda, Rianne L en Kimberley)
2e NL C3 (Roseline, Charlotte en Leanne) De Wei (Madee, Kelly en Rianne S)
3e Team Midzuid (Anske, Fleur en Floor)  Dutchies (Anouk, Robyn en Juliet)
Beste speler Fleur Bartels
Beste paard Patty (van Jolanda)
Beste combinatie Nathalie Garben met John
Het hele weekend is er trouwens ook veel aandacht geweest van de pers. TV Land van Cuijck heeft opnames gemaakt (ook te zien op YouTube), en er was een journalist + fotograaf van de Gelderlander aanwezig. Resultaat was een leuk artikel met foto in de Gelderlander van maandag 19 mei. Verder was er een lokale fotograaf bezig voor de site¬†esteren.nl, en arenalokaal. Tenslotte was er op zaterdag ook nog de redacteur van het paardenblad ‘Bit’, die onder begeleiding van Natalie uitleg & oefening kreeg, om vervolgens op River een echte chukka te spelen in team The Rover & The Ladies (Natalie, Wim en Tessa) tegen team MidZuid (Anske, Fleur en Floor). Dat ging eigenlijk verrassend goed, dus dat belooft ook een leuk stukje te worden in Bit.
Alle deelnemers, helpers (Fleur, Mijndert, Anouk en Juul) en sponsoren (Ralph Coolen Ruitersport, van Haren diervoeders, Mariette Hol “Geknipt voor U”, Bakkerij Bongaards, de Wieken Diervoeders, van de Kamp, Ruitersportwinkel.eu, Printservice Overassel), zonder jullie zou het toernooi niet mogelijk zijn, dus hartstikke bedankt voor het sportieve en gezellige weekend!
Volgend jaar weer? Wat ons betreft wel.
De organisatie, Anske en Mariette