2015 Toernooi Nord de France

Polocrosse Holland in Frankrijk

1

Zaterdagochtend 05.30.

Twee slapende kinderen achterin de auto gelegd en met een grote thermobeker thee, vol enthousiasme op weg naar Nord du France.

Tussenstop in België, kids wakker, heerlijk ontbeten en de tank weer vol.

Lekker rond kijkend naar het mooie natuur om ons heen ,ik dan, de kids kijken alleen naar de ipad en donald duck, vervolgen we onze weg naar Frankrijk.

Na één klein navigatie foutje, komen we  uiteindelijk aan bij het polocrosse veld. We waren gelukkig toch nog op tijd voor de eerste wedstrijd. Ze waren iets verlaat omdat er een paar Houdini paardjes tussen zaten. Helaas had Spirit zich bezeerd en tot grote telleurstelling van Leanne kon Spirit het weekend niet spelen. Gelukkig was er een ander paardje beschikbaar voor Leanne en heeft ze als nog heerlijk en naar mijn mening super goed gespeeld. Spirit knapte gelukkig redelijk snel weer op en kon lekker “chillen” het weekend in Frankrijk.

23

 

Mist en kou. Zo kan ik de ochtenden wel omschrijven. Ik werd gevraagd achter het goal te gaan staan samen met Madee. Lekkere dikke jas aan en veel kletsen zodat je niet aan de kou denkt. Aan de andere kant van het veld zagen we alleen wat paarden benen door de mist heen, eenmaal dichterbij konden we weer genieten van mooi polocrosse.

Dat mooie polocrosse ging het hele weekend door. Wat opviel was sportiviteit/gun factor, veel plezier en gelach.

Wat is het toch bijzonder, zoveel verschillende mensen uit zoveel verschillende landen die bij elkaar komen door een gemeenschappelijke liefde voor paarden en polocrosse. Spelen met of tegen elkaar en eindigen de wedstrijden met een knuffel en een dankjewel, gewonnen of verloren. Wat een geweldige groep mensen.

45678

Na de wedstrijden schuiven we aan tafel. Sarah is het hele weekend in de weer geweest om voor iedereen heerlijk en uitgebreid eten te verzorgen. Twee vers gemaakte soepen, stokbrood in overvloed, hotdogs, rijstmaaltijd, appeltoetje uit de oven, brownies en scones. Ongelofelijk. Ook heeft ze een heerlijke citroen cake gemaakt voor de verjaardag van Mijndert, die meerdere malen toegezongen werd. De cake hebben we met z’n allen lekker opgepeuzeld.

910

Mede dankzij alle mensen die geholpen hebben met organiseren, plannen, scheidsrechteren, goal judgen, time tabelen was het een fantastisch weekend.

111213

 

EHBO, vijf man sterk met grote tent en al, was gelukkig niet nodig.  Na 1.5 dag stil zitten in de kou, schoten ze alle vijf binnen een seconden omhoog  toen er iemand van haar paard afviel, ze stond snel al weer op en er was gelukkig niks aan de hand. EHBO’ers gingen langzaam weer zitten en leken enigszins teleurgesteld dat ze niet eindelijk wat konden doen.

1415

Ik kan me zo voorstellen dat het voor alle spelers een fijn gevoel moet zijn geweest dat er zoveel mensen paraat stonden voor ze.

Mooi polocrosse, mensen beter leren kennen, goede gesprekken, gezelligheid, wijntjes bier en chips, goed eten, ik zeg : TOP WEEKEND

Bedankt polocrosse Nederland en Nord du France .

16181719