2015 Trainingsweekend en toernooi de Tutenburg

Trainingsweekend en toernooi de Tutenburg

Op 31 Juli en 1 en 2 Augustus was het zover, het trainingsweekend bij manege de Tutenburg. De Australische top speler Jana Dillon kwam dit weekend naar Nederland om training te geven. Op donderdag waren de voorbereidingen voor dit weekend al flink aan de gang. Het veld moest uitgezet worden de paddocks werden klaar gezet en de boodschappen werden gehaald. Op donderdag avond arriveerden de eerste gasten al met daar onder ook Jana.

Jana Dillon, Australische trainster

Het eerste wat meteen opviel als je op het terrein kwam was natuurlijk het mooie veld, maar ook de grote ‘circus’ tent. Dit weekend was de bekende partytent ingeruild voor een mooie ruime blauw witte circus tent. Vanuit de tent kon je zo het veld opkijken.

                                                                                                                                                                                  door Nicole Nijeboer

Vrijdag ochtend om 10 uur na de briefing begon de eerste training van Jana. De training werd gezamenlijk geopend, beginnende spelers en ervaren spelers deden samen een warming up. Er deden erg veel nieuwe enthousiaste spelers mee van de Tutenburg. Deze spelers speelden op paarden van manege de Tutenburg. Matty, de eigenaresse van de Tutenburg en haar dochter Mette deden zelf ook mee met de trainingen. Het was een hele grote opkomst. Na de warming up werd de groep in tweeën gesplitst, de beginnende spelers en de ervaren spelers. De training werd daarna vervolgd in de verschillende groepen. Jana gaf om de beurt een groep een uitleg met een oefening erbij. Jana heeft zich vooral veel gericht op verschillende tactieken en in het spelinzicht. We hebben vrijdag in de ochtend twee uur getraind en in de middag nog een keer twee uur.

                                                                                                                                                                                 door Nicole Nijeboer
                                                                                                                                                                                  door Nicole Nijeboer

Na de trainingen op vrijdag konden we  even lekker uitrusten en elkaar beter leren kennen bij de tent. Ook kon er lekker geknuffeld worden  met de lieve puppy’s die de hele dag rond liepen bij de tent. Iedereen keek ook erg uit naar de pizza’s die we zouden gaan eten. Matty en Nathalie waren het pizzadeeg aan het rollen en Alexander deed de pizza’s in de pizza oven. Iedereen kon om de beurt een pizza zelf beleggen dan twee minuten wachten en je pizza was klaar! Aan het einde van de avond werden er nog wat bal spelletjes gedaan. De meeste waren moe van de dag trainen en gingen dan ook lekker op tijd naar bed.

Zaterdag begon met een training om 10 uur voor de ervaren spelers en om kwart over 11 voor de beginnende spelers. Iedereen kon nu naar elkaar kijken en elkaar aanmoedigen, omdat de groepen na elkaar trainde. Om 1 uur hadden de ervaren spelers weer een training tot 2 uur. En om 3 uur werden er chukka’s gespeeld met de ervaren spelers en de beginnende spelers door elkaar gemixt. Het was erg leuk om te zien hoe goed het al ging. Iedereen had het spelletje al door en iedereen moedigde elkaar aan.

Als avond eten hadden we super lekkere pasta bereid door Alexander. Er werd na het eten een kampvuur aangemaakt waar iedereen na de zware trainingsdag kon uitrusten, inclusief de puppy’s!

Op zondag werden de wedstrijden gespeeld. Elk team speelde twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd gestart om half 10 en de laatste wedstrijd eindigde om 5 uur. Het waren hele leuke en sportieve wedstrijden! Iedereen kon de nieuwe tactieken uitproberen die ze in de trainingen hadden geleerd.

                                                                                                                                                                                 door Nicole Nijeboer
                                                                                                                                                                                    door Wieke Eefting

Het was een heel leuk en leerzaam weekend waarin iedereen veel heeft geleerd! Het was een weekend op een top locatie! Matty, Alexander en kinderen heel erg bedankt voor alle goede zorgen! En Nathalie bedankt voor de organisatie!