2015 Trainingsweekend Zelhem

Trainingsweekend Zelhem van Clive Nuzum

In het weekend van 8 en 9 augustus is er hard getraind in Zelhem onder leiding van Clive Nuzum met als afsluiting een geslaagd mixed toernooi op de zondagmiddag. Op vrijdag 7 september arriveerden de eerste enthousiaste spelers met hun paarden bij Wim en Bethan in de achtertuin. In februari is Wim samen met Bethan weer naar Nederland gekomen nadat hij 25 jaar in Ierland had gewoond. Ze hebben een perfecte plek in Zelhem weten te vinden, met zelfs ruimte voor een polocrosse veld in de tuin! Alle paddocks stonden klaar, het veld was uitgezet en de boodschappen waren weer gedaan. Voor degene die geen zin hadden in kamperen was er ruimte in het gastverblijf om gezellig samen te slapen. Na nog even gezellig geborreld te hebben, kroop iedereen onder de wol om fris te zijn voor de eerste trainingsdag.

Na een lekker ontbijt werden de paarden geborsteld en klaar gemaakt voor de eerste training onder leiding van Clive Nuzum. Clive is bevriend gevraagd met Wim en Benthan in Ierland en speelt daar polocrosse. De groep werd ingedeeld in een beginnende en een meer gevorderde groep. De eerste oefening was gelijk een hele belangrijke, in tweetallen de bal over gooien en zodra je de bal gegooid had je paard inhouden, ruim (minimaal een paardlengte) achter de andere langs, en weer versnellen om de bal weer op te vangen. Daarna een line out oefening om het snel weg draaien op te frissen. In twee rijen tegenover elkaar werd de bal over gegooid, wanneer je had gegooid moest je wegdraaien. Dit zorgde voor wat verwarring aangezien het normale reflex is om weg te draaien nadat de bal is gevangen, ook nadat twee ballen werden ingezet was het af en toe chaos. Daarna werd gestart met het oefenen van chukka’s. Verschillende speltactieken werden per positie besproken. In de beginnende groep was extra aandacht voor het bouncen van de bal en werden veel line outs geoefend omdat de groene paarden dat nog eng vonden.

Daarna was het tijd voor de lunch met lekkere tomatensoep. In de middag werden nog meer chukka’s gespeeld en tussendoor werd goed gebruik gemaakt van de hangmat, vanwaar je een perfect overzicht had over het veld J. ’s Avonds was het tijd voor de bbq die heerlijk was bereid!! Er werd nog lang nagepraat om het ‘vuur’ (lees smeulend hout) en het was weer een gezellige avond.

Zondagochtend werd weer gestart met de opwarmoefening gooien, inhouden en versnellen. Daarna werden nog verschillende speltactieken besproken. In de middag was het tijd voor het mini-toernooi die bestond uit gemixte teams. Clive en Nathalie hadden hele leuke teams gemaakt waarbij de spelers  in één team allemaal een A, B of C niveau kregen toebedeeld en het de bedoeling was dat de twee teams die tegen elkaar speelden eerst gingen tossen. Het team dat hierbij won mocht als eerst kiezen hoe ze de posities onder de spelers verdeelden. Het andere team moest zich hieraan aanpassen, zodat elke speler een speler op eigen niveau tegenover zich had. Dit maakte het toernooi voor iedereen spannend en leuk. In totaal werden vier teams gevormd en speelde alle teams één chukka tegen elkaar. Het was erg leuk om de gemixte niveaus zo goed te zien samenwerken en te zien hoe de meer ervaren spelers de beginnende spelers door de chukka’s heen coachten.

Uitslagen mixed-chukka’s

  1. Niels, Tessa en Martin
  2. Fleur, Joline en Henny
  3. Wim, Jake en Laura
  4. Mijndert, Floor en Naomi

Het was een zeer geslaagd weekend!! Clive ontzettend bedankt voor de leuke en leerzame trainingen. Wim en Bethan hartstikke bedankt voor de gastvrijheid en Nathalie bedankt voor de super organisatie!!