2015 Zuidenveld toernooi

Zuidenveld Polocrosse Toernooi 2015

Klik HIER voor meer foto’s!

Voor het eerst kunnen wij terugkijken op een polocrosse toernooi gehouden op het grote agrarische evenement het Zuidenveld, dat jaarlijks in een ander dorp in de Zuid-Oost Drentse provincie gehouden wordt. Tussen de gebruikelijke springring op het hoofdterrein, waar ook de tuigpaarden en het grootvee geshowed werden, en de dressuurbanen aan de andere kant van het terrein, lag dit jaar een prachtig strak polocrosseveld. De paddocks werden donderdag opgezet met hulp van een aantal sterke mannen en ook de partytenten werden in no time uit de grond gestampt.

Vrijdag werden de laatste zaken op orde gesteld door de hardwerkende Zuidenveld Commissie, die speciaal voor dit toernooi in leven is geroepen. De paarden arriveerden al vrij snel daarna en met het zicht op volle paddocks, tentjes, een hele hoop trailers en vrachtwagens en een gezellige partytent-kantine werd het Zuidenveld weekend ingeluid!

De kleine groep spelers die vroeg aankwamen zijn al vrij snel met elkaar het kermis terrein opgedoken om daar een lekker patatje en een ‘flies-crocket’ (volgens Kathrine) te nuttigen. Direct na deze vette hap doken de dappere dodo’s de kermisattracties in, om vervolgens met de smaak van frikandellen in de keeltjes weer wankelend uit te stappen. De sfeer zit er al goed in! De avond werd verder gezet met bier en de Hollandse avond in de feesttent.

Zaterdag begon de dag al vroeg. Na een korte nacht werden na de briefing en het ontbijtje de paarden gezadeld voor de eerste match van de dag. Het beloofde een warme dag te worden en bij een aantal wedstrijden in de middag werd daarom besloten 2×8 minuten chukka’s te spelen in plaats van de gebruikelijke 3×6 minuten chukka’s. Dit was zowel voor de paarden als voor de spelers net iets minder zwaar. De eerste game van de A-poule werd afgewisseld met de eerste game van de B-poule. The A Team speelde tegen Nord du France en de Irish Rovers namen het op tegen de German Cowboys. De wedstrijden werden gewonnen door the A Team en de Irish Rovers. Hoewel het toernooi nog maar net begonnen was en iedereen weer even moest inkomen, werden er prachtige polocrosse taferelen laten zien in deze eerste match. Roseline van der Haar van the A Team scoorde doelpunt na doelpunt en liet het Franse team in het gras bijten. De Irish Rovers kennen elkaar als team goed en Wim, Maarten en Tessa konden elkaar moeiteloos vinden, waardoor de game in winst voor the Irish Rovers eindigde. De derde en vierde wedstrijd die volgden waren tussen the Dutchies en de Norwegian Vikings in de B-poule en tussen Kriskras en Resieperd in de C-poule. De B-wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Dutchies, die het gehele toernooi niet te stoppen waren. Rianne Schruijen speelde hier voor het eerst met haar nieuwe paard Aivi en Joline Poulie reed op Morris, het paard van Thomas Bakker. Charlotte van der Haar en JetSet zijn inmiddels een bekende verschijning op het veld. Met zijn drieën vormden zij een erg sterk B-team.

De Noren speelden zoals ieder jaar weer op paarden van Jan Dolfing, die zij inmiddels door en door kennen. De C-poule wedstrijd werd gewonnen door KrisKras, die met de Franse Marion een sterke tegenstander voor Resieperd waren.

Na de eerste wedstrijden was het tijd voor lunch met soep en daarna moest de rode A Team opnieuw de paarden zadelen om de strijd aan te gaan met team Avalon uit Duitsland. Ook deze wedstrijd wonnen zij overtuigend en het was duidelijk te zien dat dit team al goed op elkaar ingespeeld is. Er werden mooie punten gescoord en prachtig teamwerk van beide teams getoond.

Om 14 uur was het tijd om naar het hoofdterrein te vertrekken, waar de teams van Horsewyse en Nord du France een demonstratie mochten geven tussen de hindernissen door. Dit was een groot succes en onder luid gejuich en The Eye of the Tiger konden de teams kort laten zien wat polocrosse inhoudt. Helaas vertrok het grotendeels bejaarde publiek nog niet uit de VIP tent om naar het polocrosse veld te komen kijken, maar dat weerhield de spelers er niet van om een spannende wedstrijd te laten zien. Horsewyse won deze wedstrijd met 8-5, na een vrij goal en een penalty op doel voor Frankrijk. Kathrine en haar paard moesten nog even inkomen, terwijl Leanne en Spirit vrij baan hadden en de goals erin knalde. Goed teamwork van de nummer 2 en 3, Nathalie en Florien.

De Norwegian Vikings speelde tegen de Irish Rovers. Dit laatste team is een doorgewinterde combinatie met Tessa, Wim en Maarten, die elkaar in het veld goed weten te vinden. Voor de Noorse Joe Magne was dit zijn allereerste toernooi.

De laastste wedstrijd van de dag werd gespeeld tussen the Dutchies en German Cowboys. Deze wedstrijd werd na een goede strijd gewonnen door the Dutchies. In de C-poule tussen Resieperd en Oud en Nieuw. In het team van Oud en Nieuw speelden twee nieuwe spelers (Laura en Maaike) op twee bejaarde paarden (Pampita en Joey) en zij werden versterkt door Robyn en de Spaanse Bink. Het team van Resieperd bestond uit Anouk met Felice, Lim met Dancer en Floor met Bo. De teams waren goed aan elkaar gewaagd en de spelers hebben allen een hoop bijgeleerd.

Tussen de wedstrijden werd er dankbaar gebruik gemaakt van de koud-water douche te midden van dixieland (drie hoeraatjes voor Maarten!) en in bikini’s werd naar de laatste wedstrijden gekeken. Helaas trokken zelfs onze badpakmodellen niet meer publiek naar het veld.

De dag werd afgesloten met een grote BBQ, bier & fris en het feest van DJ Ron Buurman in de feesttent op het hoofdterrein naast de kermis. Die laatste trilde de volgende ochtend nog steeds door in onze oortjes. De schijnwerper van de bewaking op het hoofdterrein en de harde bass van de feesttent konden niet voorkomen dat onze uitgeputte en verbrandde spelers in een diepe slaap vielen.

Helaas werden wij op zondag wakker met regen. Een verademing na de hete eerste speeldag, maar leuk is anders. De regen is de gehele dag niet meer vertrokken.

De eerste wedstrijd van de A-poule was een zeer spannende strijd tussen Horsewyse en A Team. A Team begon met een voorsprong in de eerste chukka (4-1), Roseline van der Haar en Fleur Bartels waren goed op dreef en werden krachtig bijgestaan door hun nummer 2, Bennie Meijerhof. In de tweede chukka werden de spelers van Horsewyse van positie gewisseld en met Florien Luitse op nummer 1 begonnen zij aan de inhaalslag. Als nummer drie hield Leanne Boekholdt nog wat doelpunten van A Team tegen en dankzij de snelle John hield Nathalie Garben de overige spelers op afstand. Horsewyse trok het spel in de tweede chukka naar 4-3. De laatste chukka gaven de teams alles wat ze hadden en na de 4-4, 4-5, 5-5 en 6-5 werd de game tenslotte beïndigd in gelijkspel, 6-6.

Ondanks de regen hield het veld zich uitstekend gedurende het toernooi en konden alle wedstrijden in de drie poules op hoog niveau gespeeld worden, waardoor iedereen ontzettend heeft genoten en het publiek mooie polocrosse wedstrijden heeft kunnen bewonderen. We zijn er met zijn allen zeker in geslaagd te laten zien hoe mooi onze sport is! Ook vandaag kwamen er alleen maar blije en voldane gezichten van het veld af.

Uitslagen:

A-poule

 1. The A Team
 2. Horsewyse
 3. Avalon
 4. Nord du France

Beste speler: Rika Müller-Vahl

Beste paard & speler combinatie: Fleur Bartels en Cimarron

Beste paard: Top Cat (van Florien Luitse)

B-poule

 1. The Dutchies
 2. German Cowboys
 3. Irish Rovers
 4. Norwegian Vikings

Beste speler: Joline Poulie

Beste paard & speler combinatie: Joe Magne Grande en Nikolai

Beste paard: Aivi (van Rianne Schruijen)

 

C-poule

 1. Kriskras
 2. Resieperd
 3. Oud en Nieuw

Beste speler: Marion Delattre

Beste paard & speler combinatie: Rozemarijn Adams en Sterre

Beste paard: Sunny (van Marion Delattre)