2016 Dutch Open Otterlo

Verslag Dutch Open 11e editie Otterlo

In het weekend van 27 en 28 augustus was het tijd voor de 11e editie van de Dutch Open. Dit toernooi werd gehouden bij groepsaccommodatie de Peppelenburg in Otterlo. Het was dit keer een erg warme editie, maar zowel voor de paarden als voor de spelers waren er aanpassingen gedaan om het allemaal wat aangenamer te maken, zoals een lekker zwembad en een airco langs het veld. Vrijdagavond kwam iedereen één voor één aan en werd er zelfs brandhout geregeld (dank Wilbert!), waardoor we lekker rond het kampvuur konden zitten met een koud biertje. Coach Grant was er ook bij om het Nederlandse team te coachen in de wedstrijden tegen Duitsland en ook de spelers in de B en C poule van tips te voorzien. Zaterdagochtend na de briefing begonnen de wedstrijden in de B en C poule en er werd gelijk hard gestreden om de winst. Daarna was het tijd voor het Nederlands team om de strijd aan te gaan tegen Duitsland, een erg spannende wedstrijd, waarin je verschillende tactieken werden toegepast. Toen was het tijd voor de lunch, ook aangepast op het warme weer, lekkere broodjes gezond met sla en ei. Na de lunch waren er nog wedstrijden in de B en C poule en daarna was het tijd om in het zwembad te duiken.

NL vs DL.
NL vs Germany: Line out

Aan het eind van de middag ging het kookteam aan de slag om een lekkere pasta te verzorgen. Iedereen heeft er lekker van gesmuld dus dat was goed gelukt J. Na het eten werden er tactiek besprekingen gedaan, gekke spelletjes (rat’s ready) en lekkere biertjes gedronken. Zondagochtend begonnen de wedstijden al lekker op tijd om 9:00 om de hitte een beetje voor te zijn. Het Nederlands team nam het nogmaals op tegen Duitsland, de secties hadden gewisseld, dus dat maakte de wedstrijden nog spannender. Erg leuk om te zien dat het Nederlands heel goed de tactieken wist toe te passen die ze op zaterdagavond nog met Grant hadden door genomen. Ook de wedstrijd in de B en C poule waren erg spannend.

Twisters vs Rakketjes.
De Twisters vs. de Raketjes: Thorben in bezit van de bal
Mixed vs Dutch
Mixed team vs. Dutch girls: Robyn vangt de bal

Tijdens de lunch was het tijd voor de oude, vertrouwde broodjes knakworst. Na de lunch werden er nog mixed games gespeeld met spelers van de B en C poule door elkaar. Dit waren nog gezellige en leuke wedstrijden. Helaas was het daarna al weer tijd voor de prijsuitreiking en het opruimen. Bedankt allemaal voor het gezellige en leuke weekend en voor alle hulp!

Uitslagen:

Prijs A poule B poule C poule
1e Nederlands team Dutch girls Magnums
2e Duits team Mixed team Raketjes
3e Rover and two ladies Twisters
Beste paard Arti (van Nathalie) Special (van Sophie) Fibi
Beste speler Mijndert Robyn Lim
Beste combinatie Niels en John Maarten en Ilory Bert en Plato

Teamindeling:
Nederland: Florien Luitse, Nathalie Garben, Fleur Bartels, Niels Kemperman, Rianne Schuijren en Mijndert Heineke
Germany: Leonie Rathmann, Hayo Harder, Bennie Meijerhof, Jake Chrupalla, Max Schellerer en Marian van der Marel
Dutch girls: Charlotte van der Haar, Joline Poulie en Robyn Kemp
Mixed team: Sophie Esnault, Katherine Gilbert en Anske van Luijtelaar
Rover and two ladies: Floor van de Watering, Tessa Boekholdt en Maarten Luitse
Magnums: Bert van der Haar, Martin Boekholdt en Henny Vollebregt
Raketjes: Laura Looijestijn, Margriet Maathuis en Kelly Snoek
Twisters: Lim Ende, Annika Hebink en Thorben

Kijk HIER de andere foto’s en HIER de video’s!!