2016 European Challenge Duitsland

Verslag European Challenge Duitsland

In het weekend van 14 en 15 mei vond de polocrosse European Challenge plaats in Burgwedel in Duitsland, waar Nederland eerste is geworden. In zenuwslopende wedstrijden wist Nederland stuk voor stuk de andere Europese landen te verslaan. Fleur en Mijndert waren al eerder gearriveerd die week, maar op vrijdag kwamen ook alle andere Nederlandse spelers aan in Duitsland. Na een lange, warme reis met wegwerkzaamheden wist iedereen Burgwedel te bereiken en na een korte briefing ging iedereen op tijd onder de wol om goed uitgeslapen aan de European Challenge te beginnen.

hele team

Op zaterdag speelde Nederland als eerst tegen het gastland Duitsland. Deze eerste wedstrijd eindigde direct in een mooie score voor Nederland, het werd 10-8. In de middag speelde Nederland tegen het Noors/Finse team, Nederland was hen veel te sterk af en won overweldigend met een score van 24-2. Naast de Europese kampioenschappen werden er ook B wedstrijden gehouden. Rianne en Anske, de reserve spelers van het Nederlandse team, en Nathalie en Joline deden hieraan mee. De gehele B poule bestond uit gemixte, internationale teams, wat de wedstrijden uitdagend en spannend maakten. De C poule bestond uit Franse en Duitse jongeren, erg schattig om te zien hoe de pony’s stiekem een hap gras namen tussen de goals door.

Fleur actie

Niels actie

Nath actie

Anske en Rianne actieZondagochtend werd een hele mooie wedstrijd gespeeld tegen het Engelse veteranen team. Uiteindelijk wonnen de veteranen met 14-9 van de Nederlanders. Engeland deed niet mee aan de competitie voor de Europese kampioenschappen, dus dit maakte niet uit voor de uiteindelijke uitslag. Na een hele spannende strijd werd de wedstrijd tegen de Fransen gewonnen met 15-12 en bemachtigde het Nederlandse team de eerste plek in de European Challenge!! Het was een ontzettend mooi en gezellig weekend, iedereen heeft een topprestatie geleverd!Roos actie

Floor actieMijndert actie

Nederlands team
Mannen sectie: Niels Kemperman, Mijndert Heineke en Leanne Boekholdt.
Vrouwen sectie: Roseline van der Haar, Florien Luitse en Fleur Bartels.

Uitslag European Challenge

  1. Nederland

  2. Frankrijk

  3. Duitsland

  4. Noorwegen/Finland