2016 Openingstoernooi Otterlo

Verslag openingstoernooi Otterlo op 23 en 24 april

In het weekend van 23 en 24 april werd het polocrosse seizoen weer vol enthousiasme bij de Peppelenburg in Otterlo geopend. Het was een heel internationaal weekend, met als speciale gasten Martine en Richard Griffiths uit Australië, die ooit de polocrosse in Nederland hebben opgestart. Op vrijdagmiddag arriveerden de eerste deelnemers al met hun paarden, en langzaam aan arriveerde iedereen. In totaal waren er 51 paarden en 75 mensen aanwezig op dit toernooi. Er werd gezellig samen een frietje gegeten, de Finnen hadden hun eerste ervaring met een echte Nederlandse kroket :). De Duitsers hadden hun eigen barbecue mee gebracht en de Fransen aten een soepje. Iedereen genoot van een lekker biertje en er werd heel wat af gekletst na een winter elkaar niet, of weinig gezien te hebben.

verslag 1
NLA2 grijs tegen Germany A
verslag 3
PoPox White tegen NLB2 blauw

De volgende ochtend na de briefing en umpire meeting gingen de eerste wedstrijden van start. Er werden wedstrijden gespeeld op 3 niveaus: A, B en C.  Het Nederlandse A team speelde in de secties hoe ze ook gaan spelen op het Internationale polocrosse toernooi in Duitsland op 14 en 15 mei. Dit deden ze erg goed, dus dat belooft wat voor het toernooi in Duitsland. De nieuwe aanwinsten uit Engeland deden het ook erg goed! Extra complimenten voor de twee Finse teams, bijna alle spelers speelden op gehuurde of geleende paarden wat het extra lastig voor ze maakte, maar ze deden het heel erg goed. Na de wedstrijden was het weer tijd voor heerlijke kip met friet van ‘Juffrouw Tok’, die de polocrosse vereniging al jaren heel trouw sponsort. ’s Avonds had Fleur nog een aantal leuke stick en bal spelletjes te voet bedacht, wat met veel plezier aan mee werd gedaan.

verslag 2
NLA1 rood tegen NDFrance A1
verslag 5
Nord du France C1 tegen NLC1 geel

Zondag werden ook mooie wedstrijden gespeeld. Ondanks de slechte weersvoorspelling hebben we veel geluk gehad met het weer. Tijdens de finales van de B poule kwam de hagel wel met bakken uit de hemel. Maar respect voor goal judges, time keepers, umpires en de teams want iedereen ging gewoon door! Iedereen bedankt voor weer een fantastisch weekend, op naar het volgende!!

verslag 4
NLB3 grijs tegen NLB1 rood
verslag 6
NLC2 zwart tegen Nord du France C2

Teamindeling:

Teamindeling met sponsors

Uitslagen:

A poule

1. Dutch grey team

2. Dutch red team

3. Germany A

4. Nord du France A1

Best horse: Special – owner Sophie Esnault , played by Stephane Molidor

B poule 1. Dutch blue team

2. Popox blue (Finland)

3. Popox white (Finland)

4. Dutch red team

5. Dutch grey team

6. Nord du France B1

7. Germany B

Best Combination: Teemu Helve & Brisa

 

C poule

1. Dutch black team

2. Nord du France C1

3. Nord du France C2

4. Dutch yellow team

Best Player: Anouk FerfJentink