2016 Toernooi Blijham

Verslag toernooi Blijham op 10 en 11 september

In het weekend van 10&11 september was het zover, de eerste editie van het Polocrosse toernooi Wittenburg in Blijham, Groningen!

Op deze nieuwe manege in onze omgeving kregen wij de kans om een toernooi te organiseren. We zaten mooi overdekt in de grote hal, konden in de vergaderzaal slapen en hadden een heerlijke douche tot onze beschikking.

Een nieuw ingezaaid veld werd grondig onderworpen aan een ‘ontgroening’ door polocrosse spelers uit Nederland, Duitsland en Finland.

De meeste mensen kwamen op vrijdagmiddag/avond aan, en er kon eten besteld worden in de kantine. Bij sfeerlicht werd een gezellige avond gehouden onder het genot van arretjescake van Tessa. Ook werden er wat taxi en sightseeing ritjes door de omgeving gedaan om mensen op te halen van het station, of mensen van eten te voorzien bij de McDonalds (ja, die hebben we ook in Groningen!).

Zaterdagochtend werden we gewekt door een heerlijk zonnetje die de hele dag is gebleven. Af en toe zelfs wel erg warm, maar hé, wat wil je nou nog meer halverwege september! Na een heerlijk ontbijt met brood van Bakker Prins en de briefing konden we dan eindelijk beginnen aan het allerbelangrijkste van het weekend. Er werd op 3 niveaus gestreden dit weekend. Dankzij iedereen die op welke manier dan ook geholpen heeft is deze dag super goed verlopen, super leuke, sportieve en spannende wedstrijden met (naar ons idee) veel publiek! We hebben veel lovende reacties van mensen uit de buurt gehad, dus we hopen dat er mensen enthousiast zijn geworden voor onze mooie sport!

Na lekker te hebben gedoucht en de paarden goed verzorgd hadden we een lekker BBQ met gebakken aardappeltjes en broodjes Shoarma. Het ging er bij iedereen na een dag hard werken en zweten lekker in! Onder het genot van wat fris of een biertje werd later in de avond de chips en nootjes erbij gehaald en hebben we heerlijk buiten gezeten.

Halverwege de avond hebben we de loterij die opgezet was samen met Leo gedaan. Met allemaal emailtjes in de mooie glazen pot mochten 3 glazen en de glazen pot zelf verloot worden. Teemu uit Finland, Tygo, Floor en Paula waren de gelukkige winnaars van de loterij, nogmaals gefeliciteerd!!

Op zondag was het weer helaas iets minder met een ieniemienie regenbuitje, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een ’s ochtends de C-poule finale, en ’s middags de A-poule finale beloofde het een goede dag te worden. Weer mochten we veel mensen verwelkomen langs de kant en werd er her en der wat uitleg gegeven.

En voor we het wisten, was het alweer tijd voor de prijsuitreiking. Iedereen heeft het toppiejoppie gedaan gedurende het weekend. We hebben veel lol gehad zowel op als naast het veld, alles is goed gegaan, het was gewoon top! Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd!

En helaas was dit het laatste toernooi van dit seizoen voor de meesten van ons. In Nederland is nu het seizoen weer voorbij.

Het is naar mijn idee weer een top seizoen geweest met super leuke en goed georganiseerde toernooien. Wij, de organisatie van Blijham, kijken met een grote glimlach terug op ons eerste toernooi in Groningen. We hebben genoten, en hopen jullie allemaal (en nog veel meer!!) volgend jaar weer te mogen verwelkomen in Blijham (als wij natuurlijk groen licht krijgen voor vele vervolgedities!! J).

Voor nu, lekker allemaal blijven trainen deze winter, zodat we volgend jaar elkaar weer kunnen treffen op de velden van Otterlo, met hopelijk een hele hoop nieuwe combinaties!

En last  but not least, 3 hoera-tjes voor onze top paarden die maar weer een heel seizoen dat veld met ons over zijn gerend, en hopen dat ze dat nog heel lang met ons willen blijven doen!

Tot snel!

Leanne

FOTO’S