2016 Toernooi Zuidenveld

Toernooi Zuidenveld

Het toernooi zuidenveld in Odoorn werd voor de tweede keer georganiseerd. Bij aankomst was het al duidelijk dat alles super goed geregeld was. Niet alleen een super mooie tent, maar ook een mega goed veld waar je heel goed op kon bouncen. Diverse mensen waren al aanwezig op de donderdag! Ik zelf kwam zoals de meeste van ons aan op de vrijdagavond. Nadat iedereen geïnstalleerd was en alles op orde had zijn we gezellig pannekoeken wezen eten. Toen we terug kwamen hadden we besloten met een leuk en voornamelijk druk stel naar de feesttent te gaan. Ja er was zelfs een feesttent!

Zaterdag werden we al gewekt door een zonnetje. Na ontbeten te hebben, heb ik team overleg gehad en was er natuurlijk een briefing. Daarna begon iedereen met de voorbereidingen voor de wedstrijden. Er werden wedstrijden gereden op 3 verschillende niveaus. De A, B en C poule. In de A poule speelde niet alleen Nederlanders, maar ook een Noorse en Duitse speler namen deel aan dit toernooi. Ook in de C poule speelde een Duitse jongen mee. In de B poule waren meerdere nieuwe en jonge paardjes aanwezig. Des al niet te min ging dit ontzettend goed. Ook de paarden van Dolfing waren weer aanwezig. Het was weer even puzzelen, maar uiteindelijk was iedereen tevreden over haar gehuurde paardje. Tijdens de laatste wedstrijd begon het zachtjes te regenen. Gelukkig stopte dit alweer vrij snel. Niet alleen werd er op dit grote toernooi wedstrijden van de polocrosse gereden, ook waren er dressuur-, spring- en menwedstrijden. Er was de gehele dag genoeg te zien.

Team Three Nations tegen Bier & Spelen
Team Three Nations (blauw) tegen Bier & Spelen (rood), Mijndert in bezit van de bal.
Old stags and a Doe tegen Odoornroosjes (2)
Old stags and a Doe tegen Odoornroosjes, Fleur in bezit van de bal.
Rookies tegen de Mama's and the Papa's
Rookies tegen de Mama’s and the Papa’s, Martin in bezit van de bal.

Na de spannende en ontzettend leuke wedstrijden hebben we met ze alle gebarbecued. Dit was een heerlijk uitgebreid diner. ’s avonds hebben we nog een poging gedaan om naar de feesttent te gaan. Afgezien van het feit dat iedereen wel afgemat was, is iedereen richting eigen tent/vrachtwagen gegaan.

Lambs become lions tegen three nations (2)
Lambs become lions tegen Three nations, Rianne in bezit van de bal.
Odoornroosjes tegen Chalie's Angels (za middag)
Odoornroosjes tegen Chalie’s Angels, Lizz in bezit van de bal.

De wedstrijden van de zondag waren weer net zo spannend als van zaterdag. Er is hard gestreden op het veld. De wedstrijden in de middag waren helemaal bepalend van hoe goed een team gespeeld had.  De verliezers van de A poule moest tegen de winnaars van de B poule. De overige spelers van de B poule moesten nog strijden voor de 2 en 3e plek.  Al met al was het weer een top weekend! Het was weer een geweldig weekend, ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad! Bedankt iedereen!

Charlotte

Uitslagen:

Prijs A- Poule B-Poule  C-Poule
1e

Three Nations

(Nathalie, Kristian, Hayo)

Old Stags & a Doe

(Nathalie, Maarten, Wim)

The Mama’s & The papa’s

(Bert, Martin, Karla, Thorben)

2e

Lambs become Lions

(Florien, Rianne, Tessa)

Odoornroosjes

(Jill, Lizz, Fleur)

Rookies

(Anouk, Henny, Lim)

3e

Bier & Spelen

(Anske, Mijndert, Bennie)

Charlie’s Angels

(Floor, Charlotte, Joline)

Beste speler Hayo Jill Bert
Beste paard Aivi (van Rianne) Jack (van Charlotte) Boy (van Martin)
Beste combi Florien met Top Cat Maarten met Ilory Anouk met Maeghan
Van Den Bosch prijs* Nathalie

* Voor het spelen van maar liefst 18 chukka’s dit weekend.

Meer foto’s bekijk je HIER