2016 Trainingsweekend Zelhem

Trainingsweekend Zelhem

4 en 5 juni was er voor de tweede keer een trainingsweekend in Zelhem, bij Wim en Bethan Bakker.

Diverse deelnemers kwamen vrijdag avond al aan, zodat er al snel een gezellige sfeer ontstond, mede dankzij het mooie weer! Na een beetje overgespeeld te hebben en ons vergrepen aan het lekkers van de cafetaria, (niet de eerste cafetaria die is vies, zoals Wim al ontdekt heeft!) nog even na kletsen waarna iedereen langzaam naar zijn slaapplek ging (auto, vouwwagen en B&B).

auto

Zaterdag morgen met het mooie weer opgestaan en een heerlijk ontbijt met zijn allen genuttigd.  10 uur de briefing, opzadelen en gaan! De twee broers Jochem en Hidde Elsinga gaven ons training, nadat we ingedeeld waren in een gevorderden en beginners groep. We begonnen met diverse oefeningen en na de lunch, zonder paard ingedeeld in groepen nog diverse skills bijgeleerd.  Paarden konden even uitrusten (wij helaas niet! haha) en in de loop van de warme middag werden ze weer opgezadeld voor een paar geweldige chukka’s.

Het avond eten was een geweldige BBQ op Wim zijn zelfgebouwde Smoker! Diverse variëteit aan vlees  en salades wat keurig verzorgt was door Nathalie en Bethan. Nadat iedereen zijn buikje vol gegeten had ontstond er een enorme vraag naar lekker ijs! Dus in de auto naar de Italiaan en 4 liter ijs gehaald waar we nog allemaal heerlijk van genoten hebben. Even met zijn alle op het veld om het piep kleine kampvuurtje hahaha gezeten en sterke verhalen over van alles en nog wat, droop in ieder langzaam en vermoeid af naar hun slaaplekje. Helaas voor sommigen waren er zoals altijd op het platte land vliegen in overvloed, wat ook resulteerde in een nacht wandeling van onze Niels om 5 uur nachts richting zijn auto,  truste beestje!

Zingen voor Wim

Een mooie zonsopgang op zondag,  de dag dat Wim jarig was, slingers, gebak en felicitaties.  In de morgen diverse chukka’s gespeeld waar we onze skills van onze vorige dag konden toepassen. Het warme weer zorgde voor dorstige paarden en spelers wat ook weer de nodige waterpret te wege bracht! Na de lunch nog diverse chukka’s gespeeld waar ook nog wat toeschouwers (stond ook vermeld in 2 kranten) aan het kijken waren naar onze geweldige paarden sport. Iedereen moe maar voldaan zich weer klaar makend voor de tocht naar huis kunnen we terug kijken op een geslaagd weekend waar we weer veel bijgeleerd hebben.

Chukka

Hierbij mijn/onze dank aan iedereen die het weekend georganiseerd/mogelijk gemaakt heeft  en natuurlijk aan de deelnemers/paarden, want zonder      jullie is er geen polocrosse op Nederlandse bodem.

Lizz van der Maden