2017 Trainingsweekend en 1-dagstoernooi de Tutenburg

Trainingsweekend en 1-dagstoernooi de Tutenburg

In het weekend van 11, 12 en 13 augustus vond voor de derde keer het trainingsweekend plaats op Manege de Tutenburg in Giesbeek.

Het trainingsweekend is altijd een soort mini-vakantie; prachtige omgeving, kamperen, gezellige groep mensen, mooie accommodatie en veel lol. Het is wel een “doe-vakantie”, want er wordt zeker getraind.

De training werd gegeven door Grant Hayes uit de UK en de groepen waren verdeeld op verschillende niveaus. Vrijdag was er aandacht voor de basis stick-skills te voet en  horsemanship (training polocrosse paard). Zaterdag gooide het weer wat roet in het eten…. veel regen waardoor het veld glad was geworden. Maar gelukkig konden we in de binnenbak oefeningen te paard en te voet doen. Later in de middag en avond was het veld toch droog genoeg om wat chukka’s te spelen.

Een traditie voor dit trainingsweekend is zelf pizza’s maken op de zaterdagavond. Met zorg worden deze afgebakken door de Tutenburg-pizza-bakker Alexander. Lekker eten hoort tenslotte ook bij een vakantie, evenals een kampvuur met muziek.

Op zondag trokken spelers en paarden hun wedstrijd outfit aan voor het dag toernooi. Voor een aantal Tutenburgers was dit hun eerste polocrosse wedstrijd. dit als afsluiting van hun 6-weekse polocrosse-cursus, wat elk jaar voorafgaande dit trainingsweekend wordt gegeven. Spannende wedstrijden werden gespeeld en alle paarden deden hun best.

Maar ja, zoals met iedere vakantie, kwam ook aan deze vakantie een einde.

Roos en fam. vd Haar bedankt voor de organisatie. Matty en Alexander bedankt voor de goede zorgen en de gastvrijheid.

Wedstrijd resultaten

  A-poule B-poule
1e Swing (Leanne, Roseline, Fleur) Garben Dental Cleanic (Wim, Marc, Josie)
2e Garben Dental Cleanic (Joline, Lizz, Jill) Swing (Bert, Mette, Arjan)
3e Het Ledje (Charlotte, Mijndert, Floor) De Klussenier (Tessa, Sella, Sabine)
4e   Black birds (Matty, Tineke, Chris, Micheal)

Beste combinatie: Marc en Geldrop
Beste verbeterde speler: Josie
Beste paard: Cimarron (eigenaar: Fleur)