2017 Trainingsweekend Zelhem

Trainingsweekend Zelhem

17 en 18 juni was er weer een trainingsweekend in Zelhem met als coach Grant Hayes. De meeste polocrosse leden kwamen vrijdag avond al aan. Na de vette hap van de plaatselijke snackbar genuttigd te hebben en Grant die inmiddels van de trein opgehaald was, kon het polocrosse weekend beginnen. ’s Avonds zijn we met zijn allen met de paarden het veld gaan verkennen en nog even een balletje overgegooid. Na wat polocrosse geklets, ging iedereen richting hun stalletje en op naar de volgende dag!

Zaterdagochtend na het gebruikelijke ontbijt gingen we de paarden klaar maken. We begonnen met een volte om Grant heen om de bal over te gooien en nog meer leerzame oefeningen. Paarden weer afgezadeld en afgespoten aangezien het erg benauwd was! Daarna was het tijd voor de lunch met op het menu tomatensoep. Na de lunch werden we opgesplitst in 2 groepen. Groep 1 begon om half 3 en groep 2 om 4 uur. We moesten met zijn drieën in de box, 1 had de bal en de andere 2 moesten de bal afpakken. Daarna nog oefeningen gedaan waarbij de paarden elkaar weg moesten duwen. Na de training kregen we een heerlijk verzorgde BBQ (dank aan Wim en ondergetekende) en als toetje Italiaans ijs wat Frank en Danielle kwamen brengen nog als traktatie voor onze 18e verjaardag!! Hmmm!!

Ook zaterdag avond zaten we weer gezellig bij elkaar na wat gepraat, weer ons bed in gerold. Helaas had niet iedereen een lekker bed. Uiteraard familie van der Maden weer! Jill lag op een lekker lek matje en ik (Lizz) op een zacht matje met de hele nacht vliegen die me aanvielen¦ hahaha

Zondagochtend scheen er een stralende zon en de temperatuur steeg al snel. Vandaag gingen we chukka’s spelen, we werden in teams van 3 geplaatst. We kregen tussen door veel tips wat erg fijn was. In de middag kregen we als lunch een broodje frikandel en kroket daarna was het weer tijd om de paarden op te zadelen en werd je in een ander team geplaatst en de teams werden verdeeld tussen poule A en B. Weer leerzame chukka’s gespeeld en helaas was het al weer afgelopen.

Nadat iedereen had afgezadeld kregen de beste speler, beste combinatie en beste paard nog een prijs gesponsord door de Welkoop in Zelhem. Leanne werd de beste speler , Florien en Top Cat werden de beste combinatie en Fire Trap het beste paard.

Graag wil ik de organisatie Wim, Bethan, Hennie en Anouk die geholpen heeft erg bedanken! Het was een fantastisch weekend en Grant Hayes alweer terug naar Engeland, bedankt voor het coachen. 

Foto’s Henny