Clinic Onstwedde 2013

Clinic Onstwedde bij manege de Driesporen

Op 8 juni jl. hebben Paula, Bennie, Manon, Ilona, Tessa en Leanne een clinic Polocrosse gegeven op de Driesporen manege in Onstwedde, Groningen.  Vijf mensen hadden zich aangemeld voor de clinic. Om 13:00 uur gingen we van start met wat grondwerk, om een beetje gevoel te krijgen met de bal en stick. Na wat verkeerde richtingen, en blijven hangen in het netje kregen ze het allemaal al aardig onder de knie. Zowel onderhands als bovenhands werd goed gegooid, en ook alle ballen werden gevangen. Op den duur hebben we nog wat grond chukka’s gedaan, om een beetje te kunnen uitleggen hoe het allemaal in elkaar zit bij polocrosse.

groot8342groot8332

Na heel wat geren in de warme zon hebben we een lekker glas drinken gehad, en werd het tijd om de paarden te gaan zadelen. Tessa, Ilona, Manon en Leanne hebben onder toeziend oog van scheidsrechter Bennie eerst enkele minuten laten zien hoe een chukka verloopt. Daarna hebben we de sticks erbij gepakt, om de paarden daaraan te laten wennen. Het paard van Gerard had vanaf het begin al geen angst voor bal of stick en al gauw was hij het hele veld aan het rondgooien, wat ontzettend goed ging! Martine haar paard was vlug over de ‘rarigheid’ van de stick heen, en even later volgden de paarden van Jannie en Rianne ook prima. Helaas ging het bij Erik minder goed, zijn paard had veel moeite om aan de bal te wennen.

groot8333groot8345

Nadat de dames en heer wat hebben kunnen oefenen met de stick op het paard, zijn we rustig wat chukka’s gaan spelen. Tessa en Manon vielen in wanneer er een speler te weinig was. Na een tijdje kregen ze het aardig onder de knie hoe het werkte, en werden er zelfs al tegen sticks geslagen, en enkele doelpunten gescoord! Uiteindelijk kwamen ze allemaal met een voldaan gezicht van het veld af, en de boodschap ‘Wat was dat leuk!’.

groot8335

Na de paarden verzorgt te hebben, hebben we nog weer een lekker glas drinken gekregen, en werden er gegevens uitgewisseld. Ze waren allemaal erg enthousiast, en we hopen ze te mogen verwelkomen bij de Polocrosse Vereniging Nederland!