Dutch Open 2014

Dutch Open 2014

In het weekend van 16 en 17 augustus werd de Dutch Open gespeeld in Otterlo. De weersvoorspellingen zagen er niet zo goed uit. Maar zelfs na alle regen eerder die week zag het veld er mooi droog uit.

Bijna alle spelers en paarden waren vrijdag avond al aangekomen, en sommige kwamen zaterdag ochtend nog aan. De wedstrijden werden gespeeld in twee niveaus namelijk de A-poule (gevorderd) en de B-poule (middel gevorderd).  De eerste wedstrijden werden zaterdag om 10 uur ’s ochtends gespeeld. Dit waren twee B-poule wedstrijden, Raptors tegen geel en Blauw tegen Rood. Daarna kwam er een A-poule wedstrijd, Rood tegen Geel. Deze wedstrijd is na een halve minuut gestopt, doordat Sophie van haar paard was afgevallen. Hierdoor is de wedstrijd toen verzet naar zondag middag. Het rode team heeft daarna het toernooi jammer genoeg zonder Sophie moeten afmaken.

De wedstrijden op zaterdag middag waren erg spannend en sportief. Ook bleef het gelukkig mooi weer.

tessa

Hendrina, Rita en Ilona hadden ’s avonds super lekker voor iedereen gekookt. Er was rijst met kip korma of kip in zoet-zure saus met salade, komkommer en kroepoek. Ook werd er ’s avonds nog een gezellig kampvuur gemaakt.

Zondag ochtend werden de eerste wedstrijden om half 10 gespeeld. Dit waren 2 A-poule wedstrijden: Geel tegen Germany en Blauw tegen Rood. Ook dit waren erg spannende en leuke wedstrijden. In de loop van de middag werd het weer steeds iets slechter. Bij de laatste wedstrijd regende het wel aardig. Al het publiek stond lekker knus onder de witte tent op het veld. De laatste wedstrijden werden gespeeld door 2 B-poule teams: Blauw tegen geel en Rood tegen zwart. Beide wedstrijden waren erg spannend, en de teams waren erg aan elkaar gewaagd. Achteraf was de wedstrijd Blauw tegen Geel een soort van Finale. Na een goeie sportieve strijd won het blauwe team met 1 punt verschil en won hierdoor het toernooi in de B-poule.

Nattie

Uitslagen prijsuitreiking:

A-poule B-poule
1e Rood Blauw
2e Blauw Geel
3e Germany Zwart
4e Geel Rood
5e Raptors
Beste combinatie Katherine met Chiepie Ingvild met Nicolai
Beste speler Roseline Tessa
Beste paard Chasosie (van Leonie) Patty (van Jolanda)


Teams A-poule

Rood: Charlotte, Sophie, Katherine en Roseline

Blauw: Fleur, Mijndert en Jake

Germany: Leonie, Heidrun en Hayo

Geel: Florien, Bennie, Camilla en Leanne

 

Teams B-poule

Blauw: Nathalie, Japke en Jolanda

Geel: Tessa, Maarten en Lym

Zwart: Robyn, Floor en Ingvild

Raptors: Marian, Alina en Amelie

Rood: Janne, Jara en Rozemarijn