Escharen 2014

Escharen 2014 – succesvol eerste toernooi in het zuiden!

In het weekend van 12 en 13 juli werd voor de 1ste keer een polocrosse toernooi georganiseerd op het terrein van PPV  ‘T Raamdal te Escharen door Anske Luijtelaar en Mariette Hol.

Dit prachtige hippische terrein van de rijvereniging is een perfecte locatie voor het polocrosse toernooi. De paddocks stonden dit keer zelfs in de binnenbak opgebouwd i.v.m. de weersvoorspellingen. Gelukkig is het onweer uitgebleven.

Spelers vanaf verschillende delen van Nederland waren afgereisd naar het zuiden. Er was 1 speelniveau en een team bestond uit een beginnende spelers/paard, middel en een gevorderde speler.  Zelfs een van de Elsinga’s uit Zambia was aanwezig om deel te nemen aan het toernooi; Hidde maakte deel uit van het Raamdal team samen met Anske en Juliet en liet polocrosse op hoog niveau zien. Dit team nam het op tegen; Team X, 2J’s & 1N, Mini & Maxi en Harslomix. Uiteindelijk na een spannende strijd op de zondagmiddag won het Harslomix team het toernooi.

11

Team Mini & Maxi tegen 2J’s&1N: Janne vangt de bal die Mijndert haar aanspeelt

 

20

Harslomix tegen Team X: Fleur heeft de bal in haar bezit en Roseline blokt

Het waren spannende en sportieve wedstrijden op zaterdag en zondag die bekeken werden door publiek uit de regio en de trouwe polocrosse-fans. De paarden deden allemaal hun uiterste best ondanks soms de hoge temperaturen. Veel gezelligheid langs de lijn en op het veld. Maar helaas kwam Anske ongelukkig te val zondagmorgen en kon zij zondagmiddag niet meer verder spelen. Haar paard Ollie was gelukkig ongedeerd, waardoor Japke en Nathalie haar plek konden innemen.

27

t Raamdal tegen Mini&Maxi: mooie vangst van Hidde

 

43

Team X tegen 2J’s&1N: Roseline in bezit van de bal

Op zaterdagavond was er natuurlijk ook weer tijd voor “Brabantse” gezelligheid en werd er o.a. voetbal gekeken terwijl de paardjes rustig in de paddocks stonden.

Al met al een top georganiseerd toernooi waar aan alles was gedacht (bijvoorbeeld dazenvallen) en iedereen genoot. Hopelijk was dit de eerste keer van een lange reeks toernooien in Escharen!

1ste Team Harslomix
Anouk, Floor, Fleur
Beste speler Jolanda
(speelde op haar pony Patty)
2de Team ‘T Raamdal
Anske, Hidde, Juliet
Beste paard Jewel
(eigenaar en speler Floor)
3de Team Team X
Roseline, Rianne, Madee
Beste Combinatie Rianne & Maret
4de Team 2J’s & 1N
Japke, Jolanda, Nathalie
5de Team Mini & Maxi
Rozemarijn, Janne, Mijndert
23
Foto’s Anouk