Exloërveen 2013

Foto’s Charlotte

 

Exloërveen 2013 – gezellige afsluiting van een goed polocrosse seizoen

In het weekend van 14 en 15 september werd voor de 8ste keer het toernooi georganiseerd op het terrein van zorgboerderij “Op Streek” van de familie Bakker. Op de Drentse kampioenschappen waren weer oude vertrouwde gezichten uit Nederland en Duitsland, maar ook vele nieuwe gezichten; oa twee Noorse speelsters die helemaal de reis naar Exloerveen gemaakt hadden om op dit toernooi te spelen!

De wedstrijden bestonden uit een A en een B-poule. In de B-poule streden vier teams tegen elkaar; het Duitse team Engelborstel, Team Oldambt, team EU-mix met de twee Noorse spelers en 1 Duitse speler en het Kwek team. Het was een spannende wedstrijd tussen team Oldambt en Engelborstel, welke het toernooi opende op de zaterdag en eindigde in een gelijkspel. Beide teams wonnen van de andere twee teams die nog minder wedstrijd ervaring hebben, maar de punten zeker niet kado gaven en bleven strijden tot het laatste fluitsignaal.

In de A-poule waren het drie teams welke voor de titel “Drenthse kampioen” streden; team Bennekom, team Knollegrun en team Roos en haar mannen. Alle spelers uit deze teams hadden hard hun best gedaan tijdens de European challenge een paar weken geleden en genoten van de leuke en spannende chukka’s op het Drentse grond. Dit ondanks de regen op de zaterdag die gelukkig het veld niet glad maakte voor de paarden, maar wel de speelshirts nat. Op zaterdagavond was er een heerlijk dinner bereid en tijd voor veel gezelligheid met ook alle nieuwe polocrosse sterren. Dit terwijl sommige hun spullen probeerde te drogen voor de heater en de paardjes rustig in de paddocks stonden.

Zondag waren de weergoden beter in hun hum en was het een zonnige dag. Goed weer om de poule wedstrijden te spelen, maar smiddags was het ook tijd om “fun-chukka’s” te spelen. Hiervoor waren alle namen van A – en B-poule in een hoge hoed gedaan en teams gemaakt. Tijdens deze fun-chukka’s maakte Roos Vervoort en Jolanda hun debut op het polocrosse veld. Beide maakte mooie acties en hadden aardig de smaak te pakken.

Tijdens de prijsuitreiking, waarbij iedereen met een knuffelschaapje kreeg ten goede van de plaatselijke schaapskooi, was er tijd op twee paarden in het zonnetje te zetten welke beide met “polocrosse”-pensioen gaan i.v.m. hoge leeftijd; het paard van Floor en Lukas mogen genieten van hun oude dag.  Verder deden de andere paarden goed hun best en hopen we deze allemaal weer terug te zien in het polocrosse seizoen van 2014!

Uitslagen:

 A poule                                                                                              

1ste Team Bennekom
(Nathalie, Niels, Fleur)

2de Team Roos en haar mannen
(Maarten, Mijndert, Bennie en Roos)

3de Team Knollegrun
(Florien, Charlotte, Leanne)

B-poule

1steTeam Engelborstel
(Lukas, Priska, Amelie)

en

Team Oldambt
(Tessa, Manon, Ilona)

2de Team EU-mix
(Jake, Julie, Ingvild)

3de Team Kwek
(Rozemarijn, Madee, Rianne, Floor)