Frankrijk 2012

 

Frankrijk Polox 2012

International Challenge Frankrijk 2012

Baie de Somme, 29 juli 2012.

Nabij de Marquanterre, het grote natuurterrein aan de zee in de provincie Picardie wordt jaarlijks het Henson Ferya gehouden. Het Henson paard, ontstaan uit kruising Fjorden en Volbloeden / Arabieren bestaat ongeveer 30 jaar. Tijdens het Henson Ferya werd het ras gepresenteerd aan het publiek en worden de paarden gekeurd. Daaromheen werden allerlei festiviteiten georganiseerd, zoals horse ball, mennen, parade door het stadje Rue etc.  Tegelijkertijd werd de International Polocrosse Challenge gehouden, een traditie die in 2008 in Kent gestart was. 2009 in Doncaster, 2010 in Nederland tijdens het 4 Nations toernooi en vorig jaar tijdens de Worldcup Polocrosse in Engeland. Het gastland Frankrijk, met als belangrijkste organisatoren Barbara en Michel Beaufils kon gebruiken maken van de ecologische boerderij van de Marquanterre  en kregen daarmee de beschikking over goede faciliteiten, een kampeerterrein en uiteraard een Polocrosse Veld.

Voor het eerst in Europa deed Canada mee, naast de bekende landen van het continent, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Duitsland. Het Nederlandse team, bestaande uit Fleur Bartels, Nathalie Garben, Charlotte en Roseline van der Haar, Mijndert Heineke, Niels Kemperman, Florien Luitse en Joline Poulie speelden in hun eerste wedstrijd tegen Duitsland op de vrijdagochtend.  Het Duitse team van Max, Jake, Jule, Priska en Cecilia was aangevuld met de bekende Irish Horseman Bill Lalor.

Het Nederlandse team was te sterk voor de Duitsers en Nederland kon zich opmaken voor een zware zaterdag tegen eerst de Canadezen en daarna de Fransen. De Canadezen waren iets te sterk voor Nederland, met name vanwege de sublieme stickskills van de Canadezen nr. 1. Lance.  Helaas viel Niels met zijn paard en uit voorzorg werd besloten de dappere Pampita niet te laten spelen tegen de Fransen.  De vrouwensectie met uitstekend werk van Roseline, Florien/ Joline en Nathalie waren niet alleen de Canadese dames, maar ook de Franse dames de baas, maar helaas gaf het goede tactische spel van Barbara en Michel de doorslag tegen de “mannen” Mijndert, Charlotte en Fleur.  De wedstrijd tegen Frankrijk werd verloren.  Na een intens feestje op de zaterdagavond wachtte op zondag de laatste wedstrijd tegen de Noren.  Het paard van Roos werd gespaard en de vrouwensectie won overtuigend door 14 doelpunten van Florien. Ook de mannen maakten twee doelpunten per chukka en met de 2 tegendoelpunten van de Noren werd de eindstand 20-2. Maarten speelde mee in de mannensectie van de Noren, met de Ier Tom Bolger en de Fransman Gautien Magere.  De vrouwensectie van Noorwegen bestond Camilla, Aimee en Eirin.

De prijsuitreiking volgde , uitslag was Canada nr. 1, Frankrijk nr. 2,  Nederland nr.3, Duitsland nr. 4, Noorwegen nr. 5.Beste speler was Lance van Canada en beste paard werd Oro van Nathalie.

zie ook het verslag op polocrosse extreme

Het was een erg gezellig toernooi. Helaas ging de helft van het Nederlandse team weer naar huis. De rest reisde door naar Engeland voor het Midland Camp en het toernooi bij de Arden Polocrosse Club.