Graankorrel

Clinic Polocrosse bij de Graankorrel

Sinds zaterdag 2 juni hebben Manon en ik een nieuwe hobby: Polocrosse. Het begon als een lolletje op Manon haar werk, www.graankorrel.nl Daar werd 2 juni een dag georganiseerd door http://www.polocrosse.nl om deze sport te promoten. Hier kon je je voor opgeven en dat hebben wij dus ook gedaan. Dus 2 juni zijn wij te paard naar Pekela gereden.
Hier kwamen we net aan:

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding
De dag begon met grondoefeningen. En pfff…als ik daar aan terug denk…word ik nog moe! Bijna 2,5 uur mochten we ‘droog’ oefenen, wat vooral betekende dat wij als idioten over dat veld moesten rennen. Nou ik kon aan het zuurstof en enorme verzuring in onze benen! De paarden stonden ondertussen super in paddocks. Lekker rustig voor zowel ons als de paarden. Na het grondwerk kregen we opnieuw theorie te horen en daarna zijn we lekker gaan lunchen.
Toen werd het tijd om de paarden te gaan zadelen en ze te laten wennen aan de stick. Stripper van Manon was nergens van onder de indruk en sjokte rond alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Nico was dusdanig onder de indruk dat een stick niet in zijn buurt mocht komen. Een van de ‘meesters’ (Maarten) is toen geruime tijd met stick naast Nico komen lopen, tot de stick steeds iets dichterbij mocht komen van Nico. Uiteindelijk kon ik de stick zelf in mijn hand houden, zonder direct weg te vliegen! Uiteraard nog wel veilig naast Stripper!

Afbeelding   Afbeelding   Afbeelding

Stripper zijn geheime wapen is om vooral zo boos mogelijk te kijken naar het paard van je tegenstander!
Manon en ik samen in actie, zie nu zo’n grote fout. Je mag als je de bal in de stick hebt niet over de hals van je paard heen. Was het die dag wel wat lastig, omdat Nico die stick naast zich zo eng vond. Dus goed gepraat voor mijzelf! Haha!
Toen hadden we de smaak te pakken, een fanatieke polocrosse ruiter blijkt maar 5 minuten bij ons vandaan te komen. Dus hebben direct de dinsdag erop samen geoefend. Toen ging het al iets beter.En het is leuk!!!

Polocrosse clinic bij de Graankorrel

Zondag 17 juni hadden we onze 2e ‘training’, wederom in Pekela, dus weer te paard heen. Daar gereden en toen weer naar huis, hebben toen bijna 5 uur gelopen. Als die geen conditie krijgen?!
En nu op naar 8 juli, dan hebben we een training in Achterste Erm en het weekend van 14&15 juli een trainingsweekend met een Ierse coach. We hebben er nu al zin in. Nu de taak om onze paarden wendbaarder te maken, zodat ze het echt gaan snappen.
Ilona Mastenbroek