Tutenburg – verslag van het toernooi

Een leuk klein polocrosse toernooi stond 18 en 19 augustus weer op de planning. Het toernooi werd gehouden op Manege de Tutenburg, waar we samen met de ruiters van de manege, gemixt met de vaste polocrosse spelers de teams hadden gemaakt. Vrijdagmiddag hebben we samen met de organisatie de boodschappen gedaan voor het weekend en daarna de paddocks opgezet en het veld uitgezet. Zaterdagochtend kon het toernooi van start gaan! We hebben gezamenlijk ontbeten en daarna was de briefing.

De eerste wedstrijd was om 10:30. Het was ontzettend leuk om de jonge meiden fanatiek te zien polocrossen. En we waren verbaasd hoe ongelofelijk goed de Tutenburgers waren (die trainen heel vaak zelf, maar dat hadden de meeste van ons nooit gezien). De teams waren leuk gemixt en daardoor konden we ander soort spel zien dan normaal. Ook deden sommige paarden en mensen dit toernooi voor het eerst mee aan een echte polocrosse wedstrijd. De paarden die het voor het eerste deden van de Tutenburg deden het heel goed, ze draaide snel en kwamen heel goed mee met de rest van de paarden. Suus deed op zaterdag mee voor het aller eerst op Enana, een ex polopaardje dat al jaren meedraait op het hoogste polocrosse niveau in Nederland. Het was super om te zien hoe de kleine Enana zich aanpaste aan Suus. En ze samen ontzettend goed speelde!

Na de eerste wedstrijd hadden we om 12:30 lunch met hamburgers, waar iedereen wel aan toe was. In de middag hadden we nog twee spannende wedstijden. Het was leuk om te zien hoe gewaagd de teams aan elkaar waren. We sloten de dag af met een vol bord heerlijke macaroni die Alexander had gemaakt. En het rijden op een stier, die de zoon van Alexander had neergezet om geld in te zamelen voor zijn boot reis. We hebben veel lol gehad met de stier en we hebben zelfs nog geprobeerd te polocrossen tijdens het rijden op de stier. Wat niet al te makkelijk was, maar een hele goede oefening.

Zondag ochtend aan het ontbijt zijn er meerdere mensen aan het vertellen hoeveel spierpijn ze hebben, niet van het polocrossen maar van de stier! Na het ontbijt waren alle finale wedstrijden. En we hadden nog een extra team erbij op zondag, die twee wedstrijden speelde en uit eindelijk alles won! Om 15:00 was de prijs uitreiking.

A grade B grade
1e Accountable marketing Swing
2e Knolleke Klussenier
3e Swing Black Birds
Garben Dental  Cleanic winnaar zondag
Beste speler Mijndert Josie
Beste paard Geldrop (Mark en Maarten) Giawatta (Cindy)
Beste combinatie Jake en La Candela Mette en Yakar

Het was een heel geslaagd weekend en hopelijk kunnen we dit weer doen volgend jaar!

Bedankt organisatie: Roseline en Nathalie

Bekijk hier alle foto’s!!

Tutenburg – verslag van het toernooi