Nederlandse selectie in Ierland – het verslag

Na een lange voorbereiding van de spelers en de commissie was het eindelijk zo ver: Team Nederland ging naar Ierland! We vertrokken met 8 spelers en de manager vanaf Schiphol en namen vanaf Dublin een lange, maar gezellige busreis naar Ballinaboola. Waar?! Een klein plaatsje in de buurt van Wexford, aan de oostkust van Ierland, de thuisbasis van Horetown Polocrosse Club, onze gastclub. Fun fact; door onze nieuwe shirts, gesponsord door Q-prints, Wormgoor en NK2, zijn we tijdens onze reis héél vaak aangesproken om te vragen wat we als team gingen doen. Top!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We werden meteen warm ontvangen en konden ons gaan settelen in ons verblijf; een grote paardenvrachtwagen waar we alle 9 in konden slapen. Onze gastvrouw, MJ Morrisey, was zo lief geweest om boodschappen voor ons te halen zodat we lunch, ontbijt en snacks hadden voor ons hele verblijf. Die avond zijn we met een aantal Ieren uit eten gegaan bij een lokale pub, de Horse&Hound. Lekker!

De volgende ochtend werden we voorgesteld aan onze leenpaarden. Zowel de vrachtwagen als het paard Kahlua, die wij later zouden kiezen als Beste Paard, werden aan ons ter beschikking gesteld door Dayna Moran en Conor Doyle. Ook mochten we twee wat oudere, maar super ervaren paarden lenen van Neil, genaamd Apollo en Crystal. Deze paarden werden ingezet in de D-poule, waarin gespeeld werd door Lizz van der Maden, Jill van der Maden, Rianne Schuijren en Tessa Boekholdt.

Onze C-poule spelers, Roos van der Haar, Leanne Boekholdt, Charlotte van der Haar en Hidde Elsinga, mochten rijden op Bilco, van Molly Jordan, Batman, van een rijschool in de buurt, en Henry, van Tom O’Malley.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen was het terrein volgelopen met allerhande vrachtwagens, terreinwagens en trailers en werd het grote oefenveld veranderd in een camping met weilandjes. De eerste wedstrijden begonnen, en onze D-poule sectie, Gouda, mocht het spits afbijten op speelveld 2. De C-poule sectie, Windmills, was die middag aan de beurt op speelveld 1. Beide teams waren samengevoegd met Horetown spelers om een volledig zestal te maken.

Team Gouda heeft de eerste wedstrijd met maar 1 punt verloren en de tweede wedstrijd gewonnen, en de Windmills hebben al hun chukka’s gewonnen. Super goed gedaan, en dat op vreemde paarden die ze die ochtend kregen!

Bij het toernooi is er ook een frietkraam langs het veld komen staan, dus hebben we allemaal samen een lekker frietje of hamburger gegeten tijdens de lunchpauze. En natuurlijk koffie/thee! Wel zo lekker na een regenbui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de wedstrijden door zaten we overigens niet stil. Als het ene team aan het spelen was, was de rest aan het aanmoedigen. Maar daarnaast hielpen we ook bij goal judging en stonden we paraat om te helpen met het zadelen, wandelen, afspuiten, springschoenen vervangen etc. Niet anders dan thuis dus. Na de wedstrijden hadden we even tijd voor onszelf. We hebben het gezellig gemaakt in de vrachtwagen met kaartspelletjes en allerlei onzin, en hebben nog even overgegooid op het kampeerveld. Maar zoals iedereen weet; zaterdagavond eten we samen en vieren we het toernooi met een feestje! Goed gevuld met curry of lasagne konden we ons storten op een drankje (of twee, of tien) en genieten van het Ierse feestje. Het hoogtepunt van de avond was het spelletje bierpong, met een zeer ongeschikt balletje, maar wel hilarisch.

De volgende ochtend werden we begroet met een zeer welkom zonnetje, en met frisse moed werden de paarden weer gezadeld. Helaas was Crystal door de scheidsrechter kreupel bevonden en mocht niet meer verder spelen, maar Lorraine Scott gunde ons haar scheidsrechterpaarden als invallers. Helemaal top natuurlijk, want stiekem waren ze gewoon A-grade! Team Gouda was weer lekker bezig en heeft zondag beide wedstrijden gewonnen. Team Windmills heeft als sectie alle chukka’s gewonnen, maar helaas was de tegenpartij voor de andere sectie te sterk, en hebben ze als team niet alles gewonnen. We zijn trots op onze prestatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de Ieren zat het weekend er na de prijsuitreiking op, maar wij gingen maandag pas weer naar huis. Het grote kampeerterrein werd in de kortste tijd weer een leeg veld met een aantal Dixi’s en een vrachtwagen vol Nederlanders. Dit veld en de speelvelden waren overigens misschien wel het enige vlakke stuk in dat deel van Ierland, want wát een heuvels overal!

We hebben zondagavond nog een keertje bij de pub gegeten en ons nog even vermaakt buiten op het veld, in de stilte en het zonnetje. Voor de oefening werd nog het spelletje ‘Donkey’ gespeeld; als je bij het overgooien de bal mist, krijg je een letter van het word donkey. Heb je alle letters? Dan moet je in het midden staan en mag de rest de bal op jou gooien!

Maandag was het dan weer tijd om in te pakken en weer op reis te gaan. We hebben de spullen verzameld, de vrachtwagen opgeruimd en werden door Dayna, Conor en MJ weer naar de bushalte gebracht. We zijn ze ontzettend dankbaar voor de goede zorgen!

Na de lange busreis en nog een vertraging op het vliegveld en op de weg, zijn we alle 9 weer veilig thuis, moe maar voldaan. En we hebben alweer zin in de volgende toernooien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitslagen van de wedstrijden werden als volgt:

C Grade
1st Equus
2nd Horetown/ Dutch Windmills
3rd Horetown

D Grade
1st Horetown / Dutch Gouda
2nd Equus
3rd Horetown

Best Horse Awards: Eoin O’Donnell – Bo, Frances Nicholas – Risky, Dylan Scottand Cathy Matthews. All sponsored by Tadhg O Leary.

Best Player Awards: Emily McDonagh, Jack Ellis, Cian Bolland and Lizz van der Maden. All sponsored by Foley’s of Newbawn.

Best Senior Player of the weekend: Richard Donnelly (Sponsored by Noreen O’Donnell)
Best Fall of the weekend : Keith Cleary
Best Dutch Player: Lizz van der Maden
Best Dutch horse as voted by the Dutch team: Kahlua owned by Julie Doyle

 

Tekst en foto’s: Kelly Snoek

Nederlandse selectie in Ierland – het verslag