Polo-X-Treme cup Engeland 2013

Polo-X-Treme cup Engeland

In het weekend van 22-23 Juni jl. zijn Fleur, Mijndert en Leanne naar de Polocrosse extreme cup geweest in Newmarket, Engeland. Onder andere onze Noorse polocrosse vrienden Camilla, Vibeke en Aimee, en onze Finse vriendin Cecilia speelden hier mee voor Kent in de D-grade wedstrijden.  Zelf speelden we niet mee, dus we hebben ons nuttig gemaakt als grooms voor deze dames waar ze erg blij mee waren (alleen Camilla miste haar gebakken eitje bij het ontbijt..). Ze hebben super gespeeld het weekend, en vooral de laatste wedstrijd op zondag gingen ze er vol tegen aan, wat het erg spannend maakte!

Vibeke, Aimee en Camilla in actie
Vibeke, Aimee en Camilla in actie

Zoals enkelen wel weten, heeft Cecilia enkele enthousiastelingen in Finland gevonden voor Polocrosse. Deze 5 meiden had ze dit weekend ook meegenomen naar Engeland, om in de E-grade mee te spelen. Het was echt super leuk om deze meiden te leren kennen en ze te zien spelen.

Finse meiden in actie
Finse meiden in actie
Finse meiden in actie
Finse meiden in actie

Ze verbeterden zich iedere chukka, luisterden goed naar adviezen, en scoorden ook een aantal doelpunten. Ze begonnen op den duur zelfs heel goed te verdedigen, en maakten het hun tegenstanders steeds lastiger! En dan te bedenken dat ze pas sinds Januari bezig zijn! Zondag hoorden we één van hun Engelse tegenstanders tegen Cecilia zeggen ‘Wow, they are a lot more aggressive than yesterday!’ , wat natuurlijk super is om te horen.  Je zag de meiden ook echt genieten van het spelen.

Cecilia
Cecilia
DSCF7145
UK-team tegen Irish girls
DSCF7142
UK-team tegen Irish girls

En ja, natuurlijk met open mond zitten kijken naar de wedstrijden van A-grade, waar ook het UK-team aan het spelen was. Wat vooral een mooie wedstrijd was, was UK tegen the Irish ladies. Die deden echt ontzettend hun best, en hebben zelfs 1 chukka de UK-men sectie verslagen! En dat zegt toch wat, als Jason Webb erin zit.. 😉 .

UK-team tegen Kent
UK-team tegen Kent

Al met al was het een super leuk weekend met gezellige mensen (en een hoop bekende gezichten), helaas af en toe een bui regen, maar ook wel zon, wat zeker voor herhaling vatbaar is.