Polocrossedag en ALV 2013

1474628_738393032855170_1421712198_n
Foto’s Charlotte

Polocrosse dag en ALV 2013

Zondag 24 november was het weer tijd voor de jaarlijkse polocrossedag. Die vond dit jaar plaats in Vries bij de wel bekende manege van Jan Dolfing. Om 11:00 begon de dag met een lekker warm kopje koffie of thee en een broodje en cake. Het was erg leuk om iedereen weer te zien en er werd dan ook gelijk volop bij gekletst. Al snel was het tijd om de paarden op te gaan zadelen voor het spectaculaire deel van de dag. Helaas waren de gehuurde paarden van Jan Dolfing allemaal al verhuurd aan de horseballspelers, maar er waren nog genoeg polocrosse leden die hun eigen paardje mee hadden genomen om zich eens aan dit spel te wagen. Nadat de paardjes lekker los en warm waren gereden, kregen we eerst een uitleg en demonstratie van de horseball spelers. De grootste vraag bij de polocrossers was: hoe krijg je die bal van de grond, zonder van je paard te vallen?! Al snel bleek dat ze voor horseball een speciale opraapriem gebruiken, die beide beugels aan elkaar verbind. Deze riem zorgt ervoor dat de ruiter naar beneden kan duiken en aan de beugel kan hangen en zo de bal op kan rapen. Na deze bijzondere demonstratie waren de polocrossers aan de beurt om hun sport te tonen aan de horseballers. Dit werd een fanatiek potje waarin ze lieten zien hoe het er bij polocrosse aan toe gaat.

horseballen

Na beide demonstraties was het voor de polocrossespelers en horsballspelers tijd om zelf eens te ervaren hoe het is om elkaars sport uit te oefenen. Gelukkig hadden de horseballers extra opraapriemen mee genomen, zodat de polocrossers ook daadwerkelijk konden proberen om die bal op te pakken, want zonder zo’n riem bleek dit echt onmogelijk. Het was nog vrij lastig om die horseball van de grond te krijgen, maar de polocrossers gingen er echt voor en deden hard hun best. Dit leverde voor het publiek hilarische momenten op wanneer het oppakken nog maar net goed ging of de zusjes Luitse samen hard aan de bal aan het trekken waren en elkaar zelfs een pets op de handen gaven, zodat die ander de bal zou los laten. Na het oefenen van het oppakken, overgooien en afpakken van de bal werd er nog een wedstrijdje gespeeld en werden de regels allemaal iets duidelijker. De bal mocht namelijk niet langer dan 10 sec. vastgehouden worden door dezelfde persoon en voordat er gescoord mocht worden moest er eerst 3x overgegooid worden binnen het team. Ook de horseballers deden erg hun best om de polocrosse onder de knie te krijgen. Fleur nam de leiding op zich om het spel aan hen uit te leggen. Al snel kregen ze de bal van de grond en probeerde ze de bal ook te vangen. In het wedstrijdje was te zien hoeveel lef de horseballers hebben, doordat ze gewend zijn om helemaal naast hun paard te hangen. Tot slot toonde Syen zijn polocrosse kunsten nog aan de horseballspelers en polocrossespelers, die daar zichtbaar van onder de indruk waren.

11204_738392242855249_2082768293_n

Na al het spektakel in de binnenbak was het tijd voor de algemene ledenvergadering die gelukkig plaatsvond in de warme kantine onder het genot van een drankje en pepernoten. Na enig geschuif was het een verhelderende vergadering waarin belangrijke zaken als de mogelijke deelname aan de world cup in Zuid-Afrika, sponsoring en nog veel meer werden besproken. De vergadering werd nog even verstoord door Olé, verdere details zal ik maar niet verklappen. Tijdens deze vergadering nam Maarten Luitse afscheid van het bestuur en dit ging zeker niet onopgemerkt voorbij. Van Mijndert kreeg hij een mooie toespraak met als titel: ‘De laatste der eersten’. Maarten was namelijk de laatste persoon die het bestuur ging verlaten van de mensen die samen het allereerste polocrosse bestuur hadden opgericht en gevormd. Ook kreeg Maarten van het bestuur een mooie foto op canvas. Ook Nathalie had mooie woorden voor Maarten en zijn familie en had namens alle leden van de vereniging een heel mooi fotoboek gemaakt. Paula en Ilona hadden ook namens het bestuur en de leden twee mooie cadeaus voor Maarten. Éen lijst met ankedotes van Anke, Florien en Marlieke en een lijst met anekdotes van de andere polocrosse leden. Maarten bedankte iedereen voor de mooie tijd in het bestuur en voor alle cadeaus. Mijndert neemt zijn plek over in het bestuur als voorzitter en Nathalie Garben komt het bestuur versterken als algemeen bestuurslid.

1394350_738394582855015_499717994_n

Na de vergadering stond een lekker buffet klaar en werd nagepraat over de hilarische acties tijdens het horseballen en de zaken die in de vergadering waren besproken. Het was een erg gezellige en leuke dag, bedankt voor de organisatie Paula en Ilona!

1471308_738392006188606_852160913_n