Seizoen geopend!!

Openingstoernooi Otterlo 22-23 en 24 april 2022

Vrijdag

Na een zeer gezellige feest avond op 8 april had ik extra zin in het eerste weekend Polocrosse!  Met mijn dekbed en tas in de auto ging ik op vrijdag naar m’n werk en gelukkig ging de dag super snel voorbij. Van Meppel naar Otterlo was nog maar een uur en dus dacht ik nog wel even te kunnen helpen. Maar ik trof de Peppelenburg en het veld al helemaal gereed! Gelijk met mij waren ook verschillende Franse vrachtwagentjes en trailers aan het aankomen.

Ook al was het 2 jaar veel te stil op de Nederlandse Polocrosse velden, gelijk bij aankomst voel je je al weer helemaal thuis. We eten patatjes met de harde werkers die alles hebben opgebouwd en langzaam aan druppelen ook Knollekes en de dames uit het hoge noorden binnen 😊

Een gezellige vrijdag avond met een lekker biertje en leuke gesprekken, maar ook niet te laat naar bed want morgen wacht een mooie speeldag, er hebben zich uiteindelijk 24 spelers opgegeven en er zal op 2 niveaus gespeeld worden.

 

Zaterdag

Een heerlijke douche en een lekker ontbijtje, zo begint de zaterdagochtend. Tegelijkertijd wordt er door iedereen even betaalt en worden de paardenpaspoorten gecontroleerd. Iedereen weet hoe het gaat en alles verloopt soepel. Het weer is goed maar er staat een straffe wind. Vooral de eerste wedstrijd achter de tafel had ik het ondanks heel veel laagjes kleding echt nog heel koud. Maar de eerste wedstrijden zijn gelijk heel leuk om te kijken. Ondertussen geef ik een lesje Timekeeping aan 2 Franse supporters, erg leuk!

Als de eerste wedstrijd is af gelopen ren ik snel naar de wc om op tijd terug te zijn voor de 2e wedstrijd, een enkele in de A poule tussen Frankrijk en Nathalies Choice.  (Standen geen idee: invoegen)

Tussen de middag eten we heerlijke broodjes hamburger, heerlijk om even wat warms te eten en uit de wind te zijn. We besluiten ’s middags de keurig opgezette tent af te breken want we zijn bang dat ie gaat vliegen tijdens een wedstrijd. Met vele handen is het ook zo gebeurt.

S middags worden er ook weer heerlijke wedstrijden gespeeld, even schrikken we allemaal als Bert naast z’n paard gaat liggen maar dat valt alles mee, alleen een deukje in z’n ego. Als EHBO-er altijd weer heel fijn om niet in actie te hoeven komen tijdens een weekend.

 

Na de laatste Chukka is er bier en chips in de zon en kletsen we heel gezellig tot Mijndert tegen half 8 terug komt met dozen vol Chinees. Er wordt heel goed gegeten maar zoals altijd bij de Chinees is het ruim voldoende! Als toetje krijgen we een ijsje.

De avond valt en we krijgen door Fleur en Charlotte diverse dillema’s voor gelegd die heel veel stof tot gesprek en tot nadenken geven.

 

Zondag

Vandaag extra vroeg op want mijn beurt om ontbijt te maken, de vroege vogels blij maken met verse koffie, thee en warm water voor de slobber van de paardjes.  De wedstrijden beginnen om half 10 vandaag en gelukkig is de wind gaan liggen. Hier en daar is wat ochtendgymnastiek nodig om de spieren op te warmen en de wervels te smeren 😉

Maar eenmaal op het veld merk je daar niks meer van en zijn ze allemaal weer super fanatiek. Sommige paardjes zijn wel een beetje moe, zo na zo’n eerste dag maar ze doen allemaal super hun best!

De traditionele broodjes worst gaan er goed in tussen de middag en sommige mensen nemen nu al afscheid, door motorpech of omdat de reis nog zo lang is. Maar een heel groot deel van de spelers blijft graag voor de mix-games. Alle dames van Knolleke kunnen nu ook mee spelen omdat ook Rien en Vicco verdeeld mogen worden. Dat verdelen gaat in goed overleg en uiteindelijk heeft iedereen een paardje.

De teams worden verdeeld en de hesjes uitgedeeld. Er volgen een paar potjes fanatiek Polocrosse waarin in Nederlands, Frans en Engels vanaf de kant heel hard wordt aangemoedigd en gecoached!!

Het beste paard van het weekend was: Punto

De beste speler war: Rianne

Beste Combinaties waren Pierre met Quick en Ben met Ukraine

Uitslag B-poule:
1 de Klussenier
2 Knolleke
3 Badass Unicorns

Uitslag A-poule:
1 Nathalie´s choice
2 B-Eyeware
3 Aventure Ewuestre
4 The Blackbirds

Tijdens de afsluitende prijsuitreiking kijken we met elkaar terug op een heel geslaagd Openings Toernooi. We zijn moe maar zeer voldaan en ruimen met elkaar in sneltreinvaart het hele terrein en de binnenruimtes op.

Gelukkig hoeven we niet heel lang te wachten tot het volgende toernooi want dat is met Hemelvaart in Frankrijk of 8-9-10 juli in Schoonebeek in Drenthe.

 

Groetjes Maaike

Seizoen geopend!!