Toernooi Achterste Erm 2013

DSC_0161
Foto’s Erm 2013

Toernooi Achterste Erm 20 en 21 juli

20 en 21 juli vond het toernooi in Achterste Erm plaats dit jaar, een weekend met mooie wedstrijden en ontzettend lekker weer. Vrijdagavond 19 juli arriveerde de meeste spelers en supports al in Erm, tentjes werden direct opgezet en de paarden in werden in de paddocks gezet.
Ook Desmond Phelan, onze Ierse coach, was dit weekend aanwezig op uitnodiging van de familie Luitse.

Zaterdagochtend begon lekker rustig,  in de ochtend vonden er nog geen wedstrijden plaats en kon iedereen nog een beetje bijkomen van de reis en vast een balletje overgooien. Mijndert kon zo nog even zorgen dat het speelveld er netjes bij lag.

Om 11:00 vond de briefing plaats, de teams zagen er als volgt uit:

Poule 1
Rood: Fleur Bartels, Nathalie Garben, Joline Poulie en Leanne Boekholdt (zondag)
Blauw: Mijndert Heinke, Hidde Elsinga en Bennie Meijerhof
Avalon-1: Hayo Harder, Jake Chrupalla en Maarten Luitse

Poule 2
Geel: Tessa Boekholdt, Japke Basemoine, Rianne Schuijren en Jara Baak
Avalon-2: Nicola lo Gelfo, Lena Butzke en Anna Oertel
Avalon-Mix: Benedikt Höft, Alina Gattermann en Anske van Luijtelaar

DSC_0040
Maarten heeft de bal, maar wordt nagejaagd door de dames van team rood

Om 13:30 gingen de eerste wedstrijden van start, team rood had een ietwat gewijzigde teamsamenstelling doordat tijdens het warm rijden, Joline niet al te zacht in het gras landde en niet meer mee kon spelen. Haar plaats werd vervangen door Jake, die ‘s middags pas zou spelen met zijn eigen team (Avalon-1). Het ging er gelijk al fanatiek aan toe en het waren mooie wedstrijden om te zien. Om 16:00 waren de volgende wedstrijden, ook hier werden veel inzet en mooie acties getoond. ‘s avonds werd  er pizza en chinees genuttigd, wat inmiddels traditie is geworden tijdens het toernooi in Erm. Onder het genot van een biertje, wijntje of iets fris werden de ervaringen van de dag besproken en lekker bij gekletst over allerlei andere zaken.

DSC_0236
Japke heeft de bal en krijgt het hele Avalon-Mix team achter zich aan

Zondagochtend na een lekker ontbijt, startte de wedstrijden weer om 10:00. Het zonnetje stond toen al behoorlijk te stralen, dus het beloofde een warme dag te worden. Dit was voor paarden en spelers ook wel te merken, want na de eerste wedstrijden was verkoeling erg gewenst en werden de paarden lekker afgespoeld. In de middag vonden mixed games tussen de eerste van poule 2 en de derde van poule 1 plaats en de finalewedstrijden tussen team rood en team blauw van poule 1. Er werd weer super fanatiek gestreden om de eerste plek, een erg mooie wedstrijd om te zien!

De prijsuitreiking volgde met de volgende uitslagen:

  Poule 1 Poule 2
1e Rood Avalon-2
2e Blauw Avalon-Mix
3e Avalon-1 Geel
Beste vrouwelijke speler Nathalie Garben Anske Luijtelaar
Beste mannelijke speler Mijndert Heineke Nicola lo Gelfo

Rianne kreeg nog een pluim van Desmond, tijdens de prijsuitreiking dat ze zo vooruit was gegaan met haar Maret.
DSC_0345 (800x532)
Het was een superleuk, gezellig weekend met perfect weer. Bedankt Maarten en Anke voor de organisatie van dit geweldige toernooi!