Toernooi Otterlo 2012

 
Otterlo 2012

Toernooi Otterlo 2012

In het weekend van 28 en 29 april was het eindelijk weer zo ver. De opening van het polocrosse toernooi in Otterlo. Dit vond voor de tweede keer plaats bij groepsaccomodatie de Peppelenburg. Op vrijdagavond arriveerden alle spelers met hun paarden. Dit begon gelijk al spannend toen een luchtballon, bijna in de paddocks landen. Gelukkig reageerden de paarden bijna niet op deze laagvliegende ballon.

Nadat iedereen bijgekomen was van zijn of haar reis en lekker had geslapen was het even schrikken toen men naar buiten keek. Het had die nacht erg veel geregend, waardoor er veel modder was ontstaan. Het veld werd getest door Mijndert en die was gelukkig niet glad, dus na de briefing konden de wedstrijden gewoon beginnen. Er werd gespeeld in twee pouls. Een beginners poule met twee Franse teams, een Nederlands team en een internationaal team en een gevorderden poule met drie Nederlandse teams.  Er werden hele leuke en spannende wedstrijden gespeeld en het bleef gelukkig zo goed als droog. Er was ook veel publiek, waaronder Martine Griffiths, één van de grondleggers van de Nederlandse polocrosse. Na de wedstrijden hebben we genoten van lekkere kip en friet van kiprestaurant Juffrouw Tok, die het eten sponsorde. Het was ‘s avonds helaas niet warm genoeg om lekker buiten te zitten maar we konden binnen wel kijken naar een spannende world cup wedstrijd tussen Ierland en Engeland.

Zondag waren er wederom spannende wedstrijden. Poule 2 speelde verkorte wedstrijden van 2x 8 minuten, doordat de kwaliteit van het speelveld niet goed was. We kregen ook nog camerabezoek van Omroep Gelderland die een leuk item hebben gemaakt van die zondagochtend, met in de hoofdrol Fleur. We hadden veel geluk met het weer, want de veel voorspelde regen bleef gelukkig weg. Om 16:00 was de prijsuitreiking met een traktatie van Joline en Nathalie i.v.m hun verjaardagen. We willen iedereen bedanken voor het ontzettend leuke en geslaagde weekend! Sponsoren bedankt voor jullie hulp!


Wedstrijduitslagen

Zaterdag 28 april
ned 2 – ned 3: 7-2
nord du f2 – holland: 5-0
nord du f1 – nord du f2: 2-0
ned 1 – ned 3: 5-2
nord du f1 – international: 3-1
ned 1 – ned 2: 6-1
internationaal – holland: 5-1

Zondag 29 april
ned 1 – ned 3: 4-1
ned 2 – ned 3: 4-3
ned 1 – ned 2: 4-4
nord du f 2 – international: 4-7
nord du fr 1 – holland: 3-0

  Poule 1 Poule 2
1e Nord du France 1 Ned 1
2e International Ned 2
3e Nord du France 2 Ned 3
4e Holland
Beste no 1 Sophie Esnault Roseline van der Haar
Beste no 2 Rianne Schuijren Joline Poulie
Beste no 3 Katherine Gilbert Nathalie Garben
Beste combinatie Anske Luijtelaar met …. Florien Luitse met Top Cat
Beste paard Tasha (van Jake) Spirit (van Leanne)
Sportieve speler Bruno Wallet

 

 

 

 

 

 

 

 

Poule 1
Nord du France 1: Bruno Wallet, David Boulas en Helene Bellenquez
Nord du France 2: Katherine Gilbert, Gerard Vanhoucke en Amelie vandenbergue
International: Sophie Esnault, Jake Chrupalla en Tessa Boekholdt
Holland: Anske Luijtelaar, Rianne Schuijren en Manon Franse

Poule 2
Ned 1: Niels Kemperman, Nathalie Garben, Leanne Boekholdt en Joline Poulie
Ned 2: Roseline van der Haar, Fleur Bartels en Maarten Luitse
Ned 3: Mijndert Heineke, Florien Luitse en Charlotte van der Haar