Toernooi Otterlo 2013

IMG_4898
Foto’s Ferdi
DSC05171
Foto’s Charlotte

 

Molenkoning Openingstoernooi

In het weekend van 27 en 28 april vond het Molenkoning polocrosse openingstoernooi voor de derde keer plaats bij de Peppelenburg in Otterlo. Na de lange winter hadden alle spelers en hun paarden enorm veel zin om weer tegen elkaar te spelen. Na een natte dag vol voorbereidingen was het weer op zaterdag en zondag super! Op vrijdagavond arriveerde de meeste spelers met hun paarden. Na lekker te hebben geslapen en ontbeten volgde de briefing. Er werd gespeeld in een beginnende poule en een gevorderde poule, waarbij een aantal gevorderden met de beginnende teams meespeelde om ze zo extra uitleg te geven en ze goed te kunnen coachen.

De teams zagen er als volgt uit:

Poule 1
France – Holland: Jara Baak, Mijndert heineke, Pément Delsalle en Eddy
Ierland – Holland: Tessa Boekholdt, Wim Bakker en Maarten Luitse
Holland: Rianne Schuijren, Manon Franse en Rozemarijn Adams

Poule 2
France 1: Gael Beaufils, Barbara Beaufils en Michel Beaufils
France 2: Etienne Lelong, Gatien Magère en Katherine Gilbert / Sophie Esnault
Holland 1: Roos vd Haar, Fleur Bartels en Leanne Boekholdt
Holland 2: Nathalie Garben, Florien Luitse en Charlotte vd Haar

Het weer was prachtig en het toernooi werd geopend met de wedstrijd Holland 1 tegen France1. Het was een spannende wedstrijd waarbij de Fransen uiteindelijk nipt hebben gewonnen met 6-5. Daarna werd de wedstrijd Holland 2 tegen France 2 gespeeld. Deze werd met 10-0 gewonnen door de Hollandse dames. In Poule 1 won Ierland-Holland van team Holland. Tijdens de lunch konden we nog genieten van een traktatie van Nathalie, die vanwege haar verjaardag trakteerde op tompoezen. Na de lunch mochten de Nederlandse dames uit poule 2 het tegen elkaar opnemen. Verrassend detail was dat in de tweede chukka  enkele dames voor hun relatief onbekende speelposities gingen spelen. Dit leidde tot hilarische momenten. Er kan wel gezegd worden dat er tijdens deze wedstrijd het meest gelachen is! De winst ging uiteindelijk naar Holland 1. In poule 1 nam France-Holland het op tegen team Holland. Voor Jara Baak en haar paard was dit hun eerste polocrosse wedstrijd.  Ze deden het super! Als laatste moesten de twee Franse teams het nog opnemen tegen elkaar. Deze wedstrijd werd gewonnen door France 1. ‘s Avonds konden alle spelers even bijkomen van de intensieve wedstrijden en hun tactieken voor de volgende dag bespreken onder het genot van Kip piri piri met friet gesponsord door Juffrouw Tok. De rest van de avond werd er lekker bijgepraat of een potje tafel tennis gespeeld.

Zondagochtend, na een deels Frans ontbijt met croissantjes en chocoladebroodjes met dank aan onze Franse polocrossevrienden, gingen de wedstrijden om 09.30 uur weer van start onder een stralende zon. Eerst een wedstrijd van Holland 1 tegen France 2 die eindigde in 8-0. Direct daarna speelde Ierland-Holland tegen Frankrijk-Holland en Holland 2 tegen France 1. Beide wedstrijden werden erg fanatiek gespeeld en de spelers kwamen tevreden het veld weer af. Na de lunch werden de laatste wedstrijden gespeeld waarbij Holland uit Poule 1 tegen Holland 2 uit Poule 2 speelde. Bijzonder aan deze wedstrijd was de deelname van Japke die voor het eerst een wedstrijd meespeelde op Pampita en dit zonder veel oefenen ontzettend goed deed. Daarna volgde de spannende finalewedstrijd tussen Ierland-Holland en France-Holland. Ierland-Holland stond eerst voor met 2-0, maar France-Holland kwam daarna met een verrassende inhaalslag en wonnen uiteindelijk met 3-4.

Het was een erg leuk weekend! Iedereen bedankt voor alle gezelligheid en inzet. Ook alle sponsors enorm bedankt voor jullie bijdrage aan dit weekend. Hoofdsponsor van dit toernooi was de Molenkoning, de grootste stapmolenfabrikant van Europa. Ook werd het toernooi gesponsord door de Welkoop, Plus, Garben Dental Cleanic, Juffrouw Tok, Subli Paardenvoeders en Outdoor Ruitersport.

Aan dit mooie weekend kwam een eind met de volgende uitslagen:

 

Poule 1

Poule 2

1e

France-Holland

France 1

2e

Ierland-Holland

Holland 1

3e

Holland

Holland 2

4e

France 2

Beste combinatie

Rozemarijn met Sterre

Leanne met Spirit

Beste paard

Quincy van Tessa

Spirit van Katherine/Sophie