Algemeen_Reglement_PVN Statuten_PVN Privacy regelement Automatische incasso Visie en missie
Wat doet de Polocrosse Vereniging Nederland precies?
Polocrosse Vereniging Nederland is de overkoepelende organisatie van polocrosse in Nederland en is opgericht in 2005. De PVN is betrokken bij alle aspecten van de sport welke hieronder toegelicht worden;
Ontwikkeling van de sport in Nederland
Het voornaamste doel is om de sport te promoten en te laten groeien in de hoogte en in de breedte;
– Hoogte; het spelniveau verbeteren door: het verkrijgen van internationale coaches en trainers, nationale competitie te hebben d.m.v. toernooien en internationale competities te organiseren.
– Breedte; ontwikkelen van een laagdrempelige tak van de paardensport: iedereen is welkom om polocrosse te spelen. Het is een echte gezinssport wat door alle leden van een gezin gespeeld kan worden. Het maakt niet uit wat voor soort paard je hebt en of je al ervaring hebt met teamsporten en/of balsporten. Doordat er tijdens toernooien verschillende spelniveaus zijn is het voor iedereen spannend en leuk om wedstrijden te spelen hoe fanatiek jij en je paard ook willen zijn. Bij polocrosse draait het niet om de individuen, maar om het spel en de sfeer!
Promotie in het buitenland:
De PVN wil Nederland als polocrosse land op de kaart te zetten. Dit wordt bereikt door goede internationale contacten over de hele wereld. De PVN is sinds 2007 associate member van de Internationale Polocrosse Council (IPC). Hierdoor wordt de PVN betrokken bij o.a. het wijzigen van spelregels, ontwikkelingen van de sport in andere polocrosse landen en internationale activiteiten zoals de World Cup. Ook is het hierdoor makkelijker om in contact te komen coaches/trainers en om spelers in het buitenland te laten spelen.
Organiseren van activiteiten:
De PVN organiseert verschillende activiteiten het hele jaar door; indoor van oktober t/m maart en outdoor van april t/m september in binnen en buitenland. Er worden op verschillende plekken in Nederland polocrosse gespeeld waar trainingen worden georganiseerd door lokale spelers en op de meeste plekken wordt er ook jaarlijks een toernooi georganiseerd. Het is de bedoeling dat in de toekomst deze plaatsen uitgroeien tot zelfstandige clubs met de PVN als overkoepelende organisaties.
Clinics, demonstratie en workshops:
Op aanvraag organiseert de PVN clincs, workshops of demonstraties op een manege of een paardenevenement. Door het hele land hebben spelers d.m.v. een demonstratie laten zien wat de sport is. Ook worden er regelmatig clinics gegeven waar iedereen aan kan deelnemen en de PVN zorgt voor speelmaterialen en ervaren spelers die uitleg geven.
Publiciteit:
De PVN is altijd druk bezig om publiciteit te krijgen om zo meer bekendheid aan de sport te geven. Dit bijvoorbeeld door uitnodigen van tv & radio zenders, kranten en magazines op activiteiten, verslagen en verhalen te schrijven voor websites en paardenforums en artikelen over polocrosse te laten verschijnen in paardenmagazines.
Informatie voorziening:
De PVN probeert zijn leden zo goed mogelijk te informeren over activiteiten, ontwikkelingen, polocrosse nieuws en foto’s door middel van de website, social media accounts en mailings. Maar ook geïnteresseerde die onbekend zijn met de sport wil de PVN zo goed mogelijk van informatie voorzien d.m.v. de website, folders en dvd’s.
Sponsoring:
De PVN probeert zoveel mogelijk sponsors aan te trekken voor hun leden. Dit is zowel sponsoring in natura, bijvoorbeeld prijzen voor een toernooi, als geldelijke sponsoring om bijvoorbeeld nieuwe speelshirts aan te kunnen schaffen.
Veiligheid:
Bij de PVN staat veiligheid voorop! Polocrosse is een contact sport. Iets wat paarden van nature gewend zijn en wat zij bijvoorbeeld ook in de wei vertonen, maar de meeste Nederlandse ruiters niet. Bij polocrosse staan veiligheid en welzijn voor het paard voorop. Er zijn veel spelregels opgesteld om deze veiligheid te waarborgen en scheidsrechters die hierop toezien tijdens wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt er ook gecontroleerd of je paard in goede conditie is. Hiervoor zijn Horse Welfare Officers ingeschakeld. Verder houdt de PVN streng toezicht om het naleven van de regels m.b.t. welzijn, zoals de juiste harnachement en de juiste beenbescherming.