Vereniging

Algemeen_Reglement_PVN            Statuten_PVN            Inschrijfformulier           Privacy regelement

Automatische incasso

Wat doet de Polocrosse Vereniging Nederland precies?
Polocrosse Vereniging Nederland is de overkoepelende organisatie van polocrosse in Nederland en is opgericht in 2005. De PVN is betrokken bij alle aspecten van de sport welke hieronder toegelicht worden;

Ontwikkeling van de sport in Nederland
Het voornaamste doel is om de sport te promoten en te laten groeien in de hoogte en in de breedte;

–     Hoogte; het spelniveau verbeteren door: het verkrijgen van internationale coaches en trainers, nationale competitie te hebben d.m.v. toernooien en internationale competities te organiseren.

–     Breedte; ontwikkelen van een laagdrempelige tak van de paardensport: iedereen is welkom om polocrosse te spelen. Het is een echte gezinssport wat door alle leden van een gezin gespeeld kan worden. Het maakt niet uit wat voor soort paard je hebt en of je al ervaring hebt met teamsporten en/of balsporten. Doordat er tijdens toernooien verschillende spelniveaus zijn is het voor iedereen spannend en leuk om wedstrijden te spelen hoe fanatiek jij en je paard ook willen zijn. Bij polocrosse draait het niet om de individuen, maar om het spel en de sfeer!

Promotie in het buitenland:
De PVN wil Nederland als polocrosse land op de kaart te zetten. Dit wordt bereikt door goede internationale contacten over de hele wereld. De PVN is sinds 2007 associate member van de Internationale Polocrosse Council (IPC). Hierdoor wordt de PVN betrokken bij o.a. het wijzigen van spelregels, ontwikkelingen van de sport in andere polocrosse landen en internationale activiteiten zoals de World Cup. Ook is het hierdoor makkelijker om in contact te komen coaches/trainers en om spelers in het buitenland te laten spelen.

Organiseren van activiteiten:
De PVN organiseert verschillende activiteiten het hele jaar door; indoor van oktober t/m maart en outdoor van april t/m september in binnen en buitenland. Er worden op verschillende plekken in Nederland polocrosse gespeeld waar trainingen worden georganiseerd door lokale spelers en op de meeste plekken wordt er ook jaarlijks een toernooi georganiseerd. Het is de bedoeling dat in de toekomst deze plaatsen uitgroeien tot zelfstandige clubs met de PVN als overkoepelende organisaties.

Clinics, demonstratie en workshops:
Op aanvraag organiseert de PVN clincs, workshops of demonstraties op een manege of een paardenevenement. Door het hele land hebben spelers d.m.v. een demonstratie laten zien wat de sport is. Ook worden er regelmatig clinics gegeven waar iedereen aan kan deelnemen en de PVN zorgt voor speelmaterialen en ervaren spelers die uitleg geven.

Publiciteit:
De PVN is altijd druk bezig om publiciteit te krijgen om zo meer bekendheid aan de sport te geven. Dit d.m.v. bijvoorbeeld uitnodigen van tv & radio zenders, kranten en magazines op activiteiten, verslagen en verhalen te schrijven voor websites en paardenforums en artikelen over polocrosse te laten verschijnen in paardenmagazines.

Informatie voorziening:
De PVN probeert zijn leden zo goed mogelijk te informeren over activiteiten, ontwikkelingen, polocrosse nieuws en foto’s d.m.v. de up-to-date website en mailings. Maar ook geïnteresseerde die onbekend zijn met de sport wil de PVN zo goed mogelijk van informatie voorzien d.m.v. de website, folders en dvd’s.

Sponsoring:
De PVN probeert zoveel mogelijk sponsors aan te trekken voor hun leden. Dit is zowel sponsoring in natura, bijvoorbeeld prijzen voor een toernooi, als geldelijke sponsoring om bijvoorbeeld nieuwe speelshirts aan te kunnen schaffen.

Verder is het ook mogelijk om “Vriend van de Polocrosse Nederland” te worden en zet de PVN zich hier hard voor in om zo een breeder financieel draagvlak te krijgen en meer kunnen doen voor hun leden.

Veiligheid: 
Bij de PVN staat veiligheid voorop! Polocrosse is een contact sport. Iets wat paarden van nature gewend zijn en wat zij bijvoorbeeld ook in de wei vertonen, maar de meeste Nederlandse ruiters niet. Bij polocrosse staan veiligheid en welzijn voor het paard voorop. Er zijn veel spelregels opgesteld o m deze veiligheid te waarborgen en scheidsrechters die hierop toezien tijdens wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt er ook gecontroleerd of je paard in goede conditie is. Verder houdt de PVN streng toezicht om het naleven van de regels m.b.t. welzijn, zoals de juiste harnachement en de juiste beenbescherming.

Waarom lid worden?

Als lid mag je deelnemen aan de toernooien en trainingen in binnen en buitenland . Een toernooi begint meestal op zaterdagmorgen en eindigt met een prijsuitreiking op zondagmiddag. Er worden meestal 3 of 4 wedstrijden gespeeld verdeeld over zaterdag en zondag (speluitleg). Maar het draait niet alleen om wedstrijden spelen tijdens zo’n toernooi; de sfeer rondom het veld is uniek! Er is veel contact tussen spelers van verschillende clubs. Daarom is bij polocrosse niet alleen het spel belangrijk, maar speelt het sociale gedeelte ook een grote rol. Zo wordt er op zaterdagavond altijd een bbq of diner georganiseerd en is het gezellig samen zijn. Ook is het natuurlijk geweldig om samen met je paard een weekend weg te zijn en het hele weekend bezig te zijn met je paard. De paarden staan meestal het gehele weekend in een paddock of tijdelijke boxen. Iedere eigenaar heeft zorg over zijn eigen paard, maar er wordt zeker op elkaar paarden gelet of alles goed gaat; iedereen helpt elkaar. Ook is het voor niet-spelers leuk om naar een toernooi te gaan, want deze hebben ook een heel belangrijk aandeel in de sport. Denk aan de score & tijd bijhouden, doelscheidsrechter, helpen met organiseren of gewoon de spelers aanmoedigen. Dit maakt het ook een echte sport voor het hele gezin; ieder gezinslid is erbij betrokken, spelend of niet spelend, en heeft een leuk weekend/toernooi. Als je eenmaal naar een polocrosse weekend bent geweest, wil je niets anders meer! .

Wat krijg je als lid?

–       Mogelijkheid voor deelnamen toernooien in binnen en buitenland.
–       Mogelijkheid voor deelnamen aan trainingen door internationale coachen.
–       Korting op materialen
–       Mailings over de nieuwste informatie, activiteiten en polocrosse feiten.
–       Toegang op het afgesloten gedeelte op de website.
–       Vertegenwoordigd worden bij de Internationale polocrosse council (IPC)
–       Stemrecht op de halfjaarlijkse ledenvergadering

Lijkt het je leuk? Vul het inschrijfformulier in en stuur deze op of stuur een mail voor meer informatie naar info@polocrosse.nl. Natuurlijk kan je ook vrijblijvend langskomen op een van onze activiteiten.