Verslag openingstoernooi Otterlo 2018

Openingstoernooi Otterlo 2018

In het weekend van 21 en 22 april was het weer tijd om te gaan polocrossen! Het polocrosse seizoen van 2018 werd geopend bij de Peppelenburg in Otterlo met een super sportief weekend. Een toernooi waar bijzonder veel internationale polocrosse vrienden op af kwamen, er waren namelijk spelers uit Engeland, Noorwegen, Finland, Duitsland en Frankrijk aanwezig. Ook onze Engelse coach Grant Hayes was erbij om de leden door het weekend heen te coachen. Vrijdagavond kwamen de meeste spelers met hun paarden aan en werd er al heerlijk gebarbecued in het ondergaande zonnetje.

Image may contain: one or more people, people riding on horses, grass, outdoor and natureImage may contain: 1 person, riding on a horse, outdoor and nature

Zaterdagochtend na de briefing en umpire meeting gingen de wedstrijden van start. Het weer was top. Er werden wedstrijden gespeeld in de A, B en C-poule. In de C-poule zaten veel ervaren leden met nieuwe paarden, wat het tempo een stukje omhoog bracht en erg leerzaam was voor de C-spelers. Na de lunch met heerlijke broodjes hamburger werden er nog meer spannende, mooie wedstrijden gespeeld. Dit jaar is er opnieuw een Nederlandse polocrosse selectie gevormd, met spelers die uitkomen voor Nederland op de European Challenge in juli en op de buitenlandse toernooien. Tijdens het openingstoernooi speelde deze selectie voor het eerst samen, dus ook voor hen een spannend weekend. ’s Avonds was het weer tijd voor de gesponsorde kip van ‘Juffrouw Tok’ en een lekker koud biertje.

Image may contain: 1 person, riding on a horse and outdoorImage may contain: 1 person, riding on a horse, horse and outdoor

Zondag begonnen de wedstrijden al vroeg op een weer strak gerold veld. Het was weer een dag vol mooie wedstrijden die goed verliepen. De A-poule werd gewonnen door het Duitse-Finse team ‘German-Fin’. In de B-poule waren de Noren de grote winnaars, voor hen een bijzonder moment. In de C-poule werd de eerste plek behaald door Garben Dental Cleanic. Het was een super geslaagd weekend!

Foto’s prijsuitreiking          Foto’s  Florent Cocquet          Video’s

Voor meer uitslagen zie het overzicht hieronder:

  A-niveau B-niveau C-niveau
1ste plaats German-Fin Norway Garben Dental Cleanic
2de plaats Het Knolleke (Nederland) De Klussenier (Nederland) The Blackbirds
3de plaats Baie de Somme (Frankrijk) Les Storms (Frankrijk)
4de plaats Henning Polocrosse UK Accountable marketing (Nederland)
5de plaats Swing (Nederland)
 
Beste paard Tubby – eigenaar Teemu Helve (Finland) Sisco – eigenaar Johanne Szczesny (Frankrijk) Art of war – eigenaar Niels Kemperman (Nederland)
Beste combinatie Kate Henning met Fidel (UK) Lizz van der Maden met Fire Trap (Nederland) Kelly Snoek met Rayna (Nederland)
Beste speler Max Schellerer (duitsland) Zoulika Gheziel (Noorwegen) Nathalie Garben (Nederland)

Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsors:

Verslag openingstoernooi Otterlo 2018