Vereniging

De vereniging

Polocrosse Vereniging Nederland is de overkoepelende organisatie voor polocrosse in Nederland en is opgericht in 2005. Polocrosse is een teamsport die over de hele wereld wordt gespeeld. Simpel gezegd is polocrosse een combinatie van polo en lacrosse. Het wordt te paard op een groot veld gespeeld, waarbij iedere speler een stick van cane, een plastic kop en daaraan een los netje heeft. De bal is gemaakt van zacht rubber en heeft zo’n 10cm doorsnede. De bedoeling van het spel is om goals te maken tussen de doelposten van het verdedigende team. Deze unieke sport is in 1939 ontstaan in Australië en wordt niet voor niks ‘king of one horse sports’ genoemd, oftewel: Koning van de sporten waar men maar 1 paard voor nodig heeft. Polocrosse wordt geregeerd door de International Polocrosse Council (IPC), wordt momenteel in 18 landen gespeeld en heeft wereldwijd ongeveer 10.000 spelers, in Nederland ongeveer 70 leden. 


Wat doet de vereniging?

De PVN is betrokken bij alle aspecten van de sport. Het voornaamste doel is om de sport te promoten en te laten groeien in de hoogte en in de breedte. Het is een echte gezinssport wat door alle leden van een gezin gespeeld kan worden. Het maakt niet uit wat voor soort paard je hebt en of je al ervaring hebt met teamsporten en/of balsporten. Bij polocrosse draait het niet om de individuen, maar om het spel en de sfeer! 

 
De PVN wil Nederland als polocrosse land op de kaart te zetten. Dit wordt bereikt door goede internationale contacten over de hele wereld. De PVN is sinds 2007 associate member van de Internationale Polocrosse Council (IPC). Hierdoor wordt de PVN betrokken bij o.a. het wijzigen van spelregels, ontwikkelingen van de sport in andere polocrosse landen en internationale activiteiten zoals de World Cup. Ook is het hierdoor makkelijker om in contact te komen coaches/trainers en om spelers in het buitenland te laten spelen. 

 
De PVN organiseert verschillende activiteiten het hele jaar door; indoor van oktober t/m maart en outdoor van april t/m september in binnen en buitenland. Er worden op verschillende plekken in Nederland polocrosse gespeeld waar trainingen worden georganiseerd door lokale spelers en op de meeste plekken wordt er ook jaarlijks een toernooi georganiseerd. Het is de bedoeling dat in de toekomst deze plaatsen uitgroeien tot zelfstandige clubs met de PVN als overkoepelende organisaties. 

 
Op aanvraag organiseert de PVN clincs, workshops of demonstraties op een manege of een paardenevenement. Door het hele land hebben spelers d.m.v. een demonstratie laten zien wat de sport is. Ook worden er regelmatig clinics gegeven waar iedereen aan kan deelnemen en de PVN zorgt voor speelmaterialen en ervaren spelers die uitleg geven. 

 
De PVN is altijd druk bezig om publiciteit te krijgen om zo meer bekendheid aan de sport te geven. Dit bijvoorbeeld door uitnodigen van tv & radio zenders, kranten en magazines op activiteiten, verslagen en verhalen te schrijven voor websites en paardenforums en artikelen over polocrosse te laten verschijnen in paardenmagazines. 

 

De PVN probeert zijn leden zo goed mogelijk te informeren over activiteiten, ontwikkelingen, polocrosse nieuws en foto’s door middel van de website, social media accounts en mails. Maar ook geïnteresseerde die onbekend zijn met de sport wil de PVN zo goed mogelijk van informatie voorzien d.m.v. de website, folders en dvd’s. 

 
De PVN probeert zoveel mogelijk sponsors aan te trekken voor hun leden. Dit is zowel sponsoring in natura, bijvoorbeeld prijzen voor een toernooi, als geldelijke sponsoring om bijvoorbeeld nieuwe speelshirts aan te kunnen schaffen. Het bestuur


Voorzitter

Hoi ik ben Floor, sinds 2013 speel ik polocrosse In 2021 begon ik in het bestuur als penningmeester. Nu ben ik sinds 2023 de voorzitter van de leukste paardensport vereniging van Nederland!

Secretaris

Mijn naam is Anne en ik ben de secretaris van Polocrosse Vereniging Nederland. Ik ben zelf in 2019 begonnen met spelen en zit sinds 2023 in het bestuur. 

Penningmeester

Ik ben Lieke en sinds 2023 de penningmeester van de PVN. Met mijn paard Winston ben ik in 2022 begonnen met Polocrosse en sindsdien helemaal verkocht!  

Algemeen bestuurslid

Ik ben Lim en sinds 2023 onderdeel van het bestuur van de PVN. Ik ben in 2014 begonnen met Polocrosse en nog steeds speel ik met heel veel plezier!